БЪЛГАРИЯ Е ГОТОВА ЗА ЛЕТНИЯ СЕЗОН. ПРЕДСТАВЯТ ЕДИНЕН ПРОТОКОЛ ЗА ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА

Автор: 5 GmediA 10:11, 27 април 2021
Източник: Фейсбук Бойко Борисов

На среща с премиера в оставка Бойко Борисов, която се излъчи онлайн във Фейсбук, министърът на туризма в оставка Марияна Николова заяви, че страната ни е готова за началото на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи.

"Министерство на туризма прие единни правила, които ще важат за всички места за хранене и настаняване, за всички заведения, в това число предложението на Министерство на туризма за начините за влизане в страната и практиките, които получихме са съгласувани със здравните власти", каза Николова.

"Много благодаря на проф. д-р Костадин Ангелов за изключителния диалог. В готовност сме да представим протокола за влизане в страната и той ще бъде съгласуван със здравните власти и със главния държавен здравен инспектор", допълни още тя.

На свой ред министърът в оставка проф. Костадин Ангелов обяви, че ще бъду пусната заповед в страната да се влиза по три възможни начина - с ваксинационен сертификат, с отрицателен PCR или антигенен тест или пък с документ за преболедуване на коронавирус през последните 6 месеца.

"Правилата за влизане в страната ни трябва да бъдат конкурентни с тези в другите страни. Те трябва да са в помощ на българския туризъм”, обясни Ангелов.

"Преди повече от месец и половина проведохме среща с вас, на която поехме два ангажимента. Първият беше от началото на май да въведем правила за влизане в страната - такива, които да са конкурентни на съседните наши държави с оглед са спасим българския туризъм и тази година да имаме един по-добър сезон. Вторият ангажимент беше в началото май да стартираме ваксинацията на всички, които работят в сферата на туризма, които бъдат подадени по списък от министерството. Вече стартирахме с представители на област Варна, подготвяме област Бургас", допълни министърът в оставка.

"Всички ангажименти, които поехме към туризма, сме ги изпълнили. Надявам хората, които идват у нас, да се чувстват добре и в безопасност", добави още той.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 27

Анкета

ТРЯБВА ЛИ УЧЕНИЦИТЕ ДА БЪДАТ С МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС?
Не
23 гласували / 85.19%
Да
4 гласували / 14.81%