ИЛЪН МЪСК: ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА АВТОНОМНИ АВТОМОБИЛИ НА ТЕСЛА Е „ДАЛЕЧ ПРЕД ВСИЧКИ“

Автор: 5 GmediA 13:28, 13 април 2019
Източник: БГНЕС

Главният изпълнителен директор каза, че превозните средства на Тесла вече не подлежат на амортизации, благодарение на техните възможности да се само-управляват. С изключение на редки изключения, автомобилите в по-голямата си част се амортизират. Освен няколко суперколи и редки модели, автомобилите губят от своята стойност сравнително бързо, но Мъск твърди, че това не важи за превозните средства на Тесла.

„Купуването на автомобил днес е инвестиция в бъдещето. Мисля, че най-прозорливо ще постъпите, ако купите Тесла днес. Аз вярвам, че купувате ценен актив - а не амортизируем актив“, каза Мъск.

Мъск има предвид факта, че новите модели на Тесла са окомплектовани с нов компютър за пълно самоуправление, за който той вярва, че е достатъчен хардуер необходим на  Тесла, за да осигури на клиентите си пълно автономно шофиране чрез бъдещи софтуерни актуализации.

Тесла отдавна предлага срещу  5,000 долара пакет за "пълноценно автономно шофиране" за своите превозни средства, обещавайки достъп до евентуална софтуерна актуализация, позволяваща на автомобилите на компанията да се управляват сами. Мъск повтори това обещание, като каза: "Хардуерът, който в момента се произвежда, е способен на пълно самостоятелно управление." Независимо от това, автономията няма да се постигне от раз, само след едно обновяване. "Когато усъвършенстваме софтуера, възможностите ще се увеличат драстично и тогава надеждността ще се увеличи драстично, а след това програмата ще получи и регулаторно одобрение."

Мъск смята, че автономията ще направи автомобила значително по-ценен, може би пет пъти повече от нормална, управлявана от човека машина. Неговото заключение? "Ако си купиш Тесла днес, аз вярвам, че купуваш ценен актив, а не обезценяващ се такъв."

Тагнато в: Илън Мъск

Последни новини

Общо гласували: 9

Анкета

НУЖНО ЛИ Е ВРЪЩАНЕТО НА ПО-СТРОГИТЕ МЕРКИ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА?
Не, опасността от заразата е преувеличена
7 гласували / 77.78%
Да, незабавно
2 гласували / 22.22%
Само в някаква степен
0 гласували / 0%