35 ТОНА КАПАЧКИ СЪБРА ВЧЕРАШНАТА АКЦИЯ ЗА ШАНС ЗА ЖИВОТ НА НЕДОНОСЕНИТЕ ДЕЦА

Автор: 5 GmediA 11:46, 14 април 2019
Източник: БГНЕС

Кампанията се проведе в три града София, Пловдив и Варна, като в столицата пункта бе пред Националния стадион „Васил Левски“. За няколко часа през него са минали над 10 хиляди човека. Освен капачки хората оставяха и финансови средства в специалните касички. Малки и големи разтоварваха чували, чанти и пластмасови туби пълни с милиони капачки, които са събирали през цялата година.

Дарението отново ще отиде за закупуването на кувьоз за болница в малък град. Вече са дарени кувьози на болниците в Червен бряг, Чирпан, Нова Загора, Троян, Ботевград и Кнежа, като най-новият кувьоз в тези места е бил от 1989 година. В момента в България има над 330 пункта за даряване на капачки, в над 100 населени места. Кампанията набира голяма популярност, като днес в София са идвали хора от всякакви възрасти и от много фирми и училища и различни организации, дарение бе направено и от столичната спешна помощ и пожарната.

„Стартирахме преди година и половина. Само за първата година рециклирахме почти 70 тона пластмаса. Със средствата успяхме да закупим 6 кувьоза. Дарихме ги в Чирпан, Червен бряг, Ботевград, Нова Загора, Троян и Кнежа. Междувременно закупихме още 5 кувьоза, които предстои да дарим. В момента проучваме болниците, които са належащи. Първите две са Берковица и Харманли, а следващите 3 ги проучваме в момента, защото взимаме данни от Министерство на здравеопазването“, каза пред БГНЕС Лазар Радков, един от съорганизаторите на инициативата.

Всеки, който иска да бъде съпричастен на инициативата, може да разбере как на Фейсбук страницата „Капачки за бъдеще”.

Последни новини

Общо гласували: 85

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
77 гласували / 90.59%
Не
7 гласували / 8.24%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.18%