ПОРЕДЕН СКАНДАЛ НА НАГРАДИТЕ ОСКАР

Автор: 5Gmedia , 10:51, 16 февруари 2019

Нов скандал разтърси предстоящите награди „Оскар“ – рекламни блокове изместиха категории от награждаването на живо. Наградите  за операторско майсторство, монтаж, грим и прически и късометражен игрален филм ще бъдат връчени по време на прекъсването за реклами, но ще бъдат излъчвани на живо в уебсайта на академията.

Решението предизвика огромна вълна от недоволство в Холивуд. В открито писмо срещу раздаването на награди в рекламно време се подписаха Мартин Скорсезе, Спайк Лий и Алфонсо Куарон, Джордж Клуни, Брад Пит, Робърт де Ниро, Сандра Бълок, Ема Стоун, Джон Хам и куп други знаменитости. Чрез отеореното писмо, те пожелаха отмяна на решението на академията и категорично заявиха, че така връчени наградите са унизителни. В писмото се казва още, че по този начин академията унижава тези видове изкуства и понижава техния статут, а по този начин обиждат професионалистите в тези области.

Потребители онлайн също негодуват срещу решението. Появи се и хаштаг в “Туитър” #PresentAll24, който призовава да бъдат излъчени награждаванията във всички 24 категории.

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
4 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%