РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА СПЕЦПРОКУРАТУРАТА: НЕ Е ИМАЛО НАХЛУВАНЕ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО. НЕ СА ПОДСЛУШВАНИ ПОЛИТИЦИ. ПРОКУРАТУРАТА Е АТАКУВАНА 

Автор: 5 GmediA 13:28, 20 юли 2021
Източник: Оffnews.bg

Образувано е досъдебно производство по казуса "Барселона гейт". Не е имало нахлуване в президентството миналото лято. Това съобщи на брифинг днес ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова, цитирана от БГНЕС.

Маджарова заяви, че магистрати от спецпрокуратуарата не са нахлували в сградата на президентската институция. Има разрешение от съда, каза тя и добави: Магистрати от спецпрокуратуарата пристъпиха в президентството след покана и спазване на вътрешните правила.

Ръководителят на спецобвинението бе категорична, че стриктно се спзва закона по отношение на използването на СРС-та.

Категорично за незаконно и нерегламентирано подслушване не може да става и дума. При използването на специални разузнавателни средства прокурорите от Специализирана прокуратура стриктно спазват закона. Не са подслушвани политици. В момент, в който се установи, че текат способи по отношение на лице, което хипотетично е в кандидат-депутатска листа, но то е било обект на СРС, тъй като е имало данни, че се занимава с разпространение на наркотични вещества или за акцизни стоки, има процедура. Прилагането на СРС се прекратява и никому правата не са нарушени, заяви Маджарова.

Ръководителят на специализираната прокуратура изказа лична позиция, че не са налице основания за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, каквото е искането на правосъдния служебен министър Янаки Стоилов до Висшия съдебен съвет.

Маджарова заяви още, че прокуратурата е атакувана, защото работи.

Последни новини

Общо гласували: 101

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
51 гласували / 50.5%
Не
44 гласували / 43.56%
Да
5 гласували / 4.95%