ХРИСТО ИВАНОВ: ЛИДЕРЪТ НА ДПС В ПРЕДИЗБОРЕН ПЕРИОД СЕ СРЕЩА С ЕРДОГАН. КАРАДАЙЪ: ДБ ИМА ВРЪЗКИ С МЕДИЕН МОНОПОЛИСТ КАТО ПРОКОПИЕВ С КОРУПЦИОННИ НАМЕРЕНИЯ

Автор: 5 GmediA 12:01, 21 юли 2021

България е в криза, като причина за това е корупционния модел на управление – тук не говорим просто за крадене, а за суспендиране на републиката и на националния суверенитет. Това подчерта в декларация в началото на новия парламент съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

По думите му корупционният модел „има своите корени в тоталитарния режим, в продължаващото влияние на служби и структури на тоталитарния режим, той е инкорпориран в т.нар Сарайски модел и има своето върхово проявление в управлението на Бойко Борисов.

„Корупцията в България ерозира българския суверенитет в критична степен. България в момента се намира под 3 мониторинга в областта на правосъдието (…) Когато виждаме председатели на две български партии (ГЕРБ и ДПС-б.р.) в предизборен период да се срещат с Ердоган, това също е израз на разклащането на българския суверенитет“, заяви Христо Иванов.

Не закъсня и отговор от страна на лидера на ДПС:

„Докато някои размишляват, предполагат и коментират или твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и да излезем от кризата. Работим за това как животът на всички да се подобри“. Това обясни от трибуната на НС лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Той започна речта си с предупреждение към съпредседателя на ДБ Христо Иванов, който минути по-рано го критикува за срещата му с турския президент.

Посочи, че навярно има "комплекс от миналото". "Назидателният ви тон не е уместен за министър, който е бил част от управление, за което е обвинявано в корупция", каза Карадайъ. Карадайъ посочи и, че обединението има връзка с икономически и медийни кръгове с "медиен монополист като Прокопиев с корупционните намерения". Той допълни, че "партията на олигархията и медийните монополисти не бива да имат такъв назидателен тон".

Последни новини

Общо гласували: 102

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
52 гласували / 50.98%
Не
44 гласували / 43.14%
Да
5 гласували / 4.9%