МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВА: МИНИСТЪРЪТ ЩЕ СПРЕ ЛИ ПИСАНЕТО НА ФАЛШИВИ ДИАГНОЗИ И ЩЕ РЕВИЗИРА ЛИ ВСИЧКИ БОЛНИЦИ?

Автор: 5 GmediA 11:10, 22 юли 2021
Източник: БГНЕС архив

Искам да знам какво ще направи този толкова "принципен" здравен министър срещу писането на фалшиви диагнози за да се точи здравната каса, а не да уволнява селективно и изключително ограничено директора на “Пирогов”, защото имало кражби.

Понеже в никоя друга болница кражби няма, така ли?

Като е толкова принципен, да бутне системата, но той е вътре в нея, той е част от нея, той участва в нея, той също е писал фалшиви диагнози, той също е правил това, което всеки директор на болница в България прави.

Затова уволнението на Балтов заслужава протести, защото то не е нищо повече от лична вендета, съчетана с политическа вендета. А политическите и личните вендети като тази с Пирогов, не са "в името на народа", както би трябвало да се нарича целия този процес на "изчегъртване", на чегъртане по нещо с мръсен нокът, те са в името на следващите интереси, те са лични и само лични. Ползата е само за чегъртащият и за никой друг. Не се заблуждавайте.

Министърът ще спре ли писането на фалшиви диагнози с които се точи здравната каса и ще направи ли ревизии на всички болници в България? Москва не вярва на сълзи. Вашингтон също впрочем.

Протестът в подкрепа на Пирогов е пред Президентството.

И някой написа, че тези неща не се решавали по площади и кръстовища. Така ли?! Аз съм с яркото, ясно и непоклатимо впечатление от миналото лято, че се решават точно така. Мая Манолова вчера го потвърди. Ако нещо не й харесва, пак ще излезе на площада.

Нещата вече се решават точно така. Политика на театралните бесилки и ковчезите пълни с амбиции за власт. Естествено, че те ще родят зомбита, но това е друг въпрос.

За тази сутрин повече не ми се натоварва с миризмата на политическа българска мърша.

* Коментар на писателката Милена Фучеджиева във Фейсбук.

Последни новини

Общо гласували: 102

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО?
Надявам се да успее
52 гласували / 50.98%
Не
44 гласували / 43.14%
Да
5 гласували / 4.9%