ПЪРВИТЕ ПЪТНИЦИ ПРИСТИГНАХА В ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО СЛЕД ПАДАНЕ НА КАРАНТИНАТА ЗА НАПЪЛНО ВАКСИНИРАНИТЕ ОТ ЕС И САЩ

Автор: 5 GmediA 12:15, 2 август 2021
Източник: 5GMedia

Първите пътници пристигат във Великобритания след промяна на правилата, които позволяват на напълно ваксинирани от САЩ и ЕС, да избягват карантината, пише ВВС.

Промяната, която настъпи в 04:00 ч. местно време, засяга тези, които пристигат от страни от кехлибарения списък на Обединеното кралство - с изключение на Франция.

Правителството на Обединеното кралство заяви, че промяната ще помогне за събирането на семейства и приятели, чиито близки живеят в чужбина.

Шефове на авиокомпании приветстваха този ход, но призовават повече държави да бъдат добавени към зеления списък на Великобритания за пътуване.

Един мъж, който беше сред първите пристигащи от Съединените щати, каза, че е „невероятно“ да може да се върне най-накрая от Вашингтон, за да види приятели и семейство, без да се налага да се изолира.

„Това ни дава възможност да прекарваме време със семейството - хора, които не сме виждали от доста време“, каза той.

"Веднага щом слязохме от самолета, се развълнувахме много, дори малките викаха: Лондон, Лондон. Просто е чудесно да се върнеш."

Пътуващите все пак ще трябва да направят антигенен или PCR тест преди заминаването и PCR тест на втория ден след пристигането си. 

 

 

Последни новини

Общо гласували: 99

Анкета

БИХТЕ ЛИ ГЛАСУВАЛИ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ, АКО СЕ ЯВЯТ НА ИЗБОРИ?
Не
96 гласували / 96.97%
Да
3 гласували / 3.03%
Не ме интересува
0 гласували / 0%