ТОМА БИКОВ: ВЪВ ВНЕСЕНАТА АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА НЕ Е ПРЕДВИДЕНА НИТО ЕДНА МЯРКА ЗА КУЛТУРНИЯ СЕКТОР

Автор: 5 GmediA 13:38, 25 август 2021
Източник: БГНЕС

"Една от причините за ниската избирателна активност на последните избори е гласуването с машини". Това заяви пред БНР Тома Биков, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, председател на парламентарната комисия по култура и медии. Той изтъкна, че в нито една страна от ЕС не се гласува машинно и добави, че има недоверие в машините:

"Тук все още не е тръгнал този процес, но по естествен път той ще започне да става все по-важен фактор".

Биков беше категоричен, че няма директна връзка между купуването на гласове и начина на гласуване.

"За мен е логично изборите да са 2 в 1 в ситуацията с машинно гласуване", заяви Тома Биков и коментира:

"Малко повече ще е да накараме хората да гласуват три пъти в един месец само за да излезе сметката на президента Румен Радев, защото него не го устройвало 2 в 1, тъй като тогава всяка партия ще си издигне кандидат за президент и ще парцелира вота за г-н Радев, който е патрон на трите партии на протеста и БСП".

По думите му най-важно е да се види доколко е възможно да бъдат организирани нормални и ефективни избори в тази сложна ситуация.  

В предаването "12+4" председателят на парламентарната комисия по култура и медии заяви, че ГЕРБ не са контролирали медиите по време на управлението на правителствата на Бойко Борисов:

"Не виждам която и да било медия да е пропуснала протестите от лятото на миналата година или по някакъв начин да е цензурирала някакво анти-ГЕРБ говорене. Не виждам заглушаване на тогавашната опозиция или хвалебствия към ГЕРБ".

Тома Биков подчерта, че във внесената в парламента актуализация на бюджета не е предвидена нито една мярка за културния сектор.

"По тази причина още утре (четвъртък) ще извикаме министрите на финансите и на културата, за да обяснят дали те имат някакъв план в тази Covid ситуация. това е изключително важно за хората, които се занимават с културна дейност, а те са най-пострадали от пандемията. Това отношение е абсолютно необяснимо. Единствената задача на това ръководство на Министерството на културата беше да подготви точно това, вместо да се занимават с други неща".

Тагнато в: Тома Биков

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 27

Анкета

ТРЯБВА ЛИ УЧЕНИЦИТЕ ДА БЪДАТ С МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС?
Не
23 гласували / 85.19%
Да
4 гласували / 14.81%