СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ХРИСТО ИВАНОВ И "ДА, БЪЛГАРИЯ" ВЕЧЕ СА ТОКСИЧЕН АКТИВ ЗА БИЗНЕСМЕНА ИВО ПРОКОПИЕВ

Автор: Соня Колтуклиева 16:04, 3 септември 2021

Още след разтурянето на 45-я парламент коментирах, че вече е настъпило охлаждане в отношенията между Иво Прокопиев и Христо Иванов. Колкото и гръмогласно да се разхвалват изборните успехи на ДБ, истината е, че те не стигат за участие в управлението. А Иво Прокопиев е бизнесмен от студент, за него Христо Иванов и “Да, България” са вече токсичен актив - голяма инвестиция, малка възвръщаемост; изборите следват като епизоди на турски сериал и трудно се насмогва с харчлъците по кампаниите.

Всъщност, тези, на които най-сетне може да разчита са Петков, Василев, Пеканов, Денков - все хора, прононсирани от неговите медии и договорени за министри между него, президента Радев и посланик Мустафа. Резервният отбор на бизнесмена е ПП “Зелените”, начело с Владислав Панев, бивш дописник в “Дневник” и Зарица Георгиева, заместник-министър на външните работи в служебния кабинет.

Не случайно четиримата “зелени” депутати от ПГ на ДБ първи огласиха решението си, че в никакъв случай няма да гласуват за проекто-кабинета на “Има такъв народ”, в който не намериха място Кирил Петков и Асен Василев.

Доколкото ми е известно, вече се водят разговори за дясно обединение, в което да влезнат захарното петле и хитрите очички на Иво Прокопиев.

 

* Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%