ОТ ПРОКУРАТУРАТА СЪОБЩИХА, ЧЕ ОЩЕ НА 24 АВГУСТ Е ОБРАЗУВАНА ПРОКУРОРСКА ПРЕПИСКА ПО СИГНАЛ ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ

Автор: 5 GmediA 11:42, 13 октомври 2021
Източник: БНР

Съобщение на Главна прокуратура: Във връзка с многобройни журналистически запитвания от Специализирана прокуратура уведомяват, че още на 24.08.2021 г., въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката, описани подробно и в статия на вестник „Труд“ от 22.08.2021 г., е образувана прокурорска преписка.

Към преписката е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения.
Сигналът за извършено престъпление от общ характер е разпределен на случаен принцип на прокурор от Специализираната прокуратура.

На 15.09.2021 г. наблюдаващият прокурор е постановил извършване на лична проверка по реда на Закона за съдебната власт. Предстои приобщаването на относими към казуса документи, включително и от Конституционния съд.
След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали има достатъчно данни за извършено престъпление.

* Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева

Тагнато в: Кирил Петков

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 183

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
146 гласували / 79.78%
Възраждане
15 гласували / 8.2%
Има такъв народ
7 гласували / 3.83%