37-ГОДИШЕН МЪЖ, ВЪОРЪЖЕН С ЛЪК И СТРЕЛИ, УБИ ПЕТИМА ДУШИ В ДАНИЯ

Автор: 5 GmediA 15:16, 14 октомври 2021

Мъж, въоръжен с лък и стрели, уби петима души и рани други двама в норвежкия град Конгсберг. Полицията го е задържала. Мотивите за деянието засега не са изяснени, пише "Дойче веле".

Норвежки медии първоначално бяха съобщили за най-малко четирима убити. Предполагаемият убиец е бил задържан от полицията и междувременно му е повдигнато обвинение. Местният шеф на полицията заяви, че информациите, с които се разполага до момента, говорят за деяние на единичен извършител.

Нападението е било извършено на няколко места в малкия град Конгсберг, на 80 километра югозападно от столицата Осло. Полицията не изключва напълно наличието на терористичен мотив, но няма окончателно заключение по въпроса. Стрелецът е 37-годишен датчанин, живеещ в Конгсберг.

През нощта от полицията дадоха допълнителни сведения за извършителя, за да опровергаят някои от фалшивите слухове, тръгнали из социалните мрежи. Междувременно се оказа, че предни години стрелецът е бил под полицейско наблюдение. Разследващите органи сега проверяват подозрение за ислямска радикализация. Твърди се, че мъжът преди време е приел ислямската религия. Властите не потвърдиха информация, според която става дума за човек с психически проблеми.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 27

Анкета

ТРЯБВА ЛИ УЧЕНИЦИТЕ ДА БЪДАТ С МАСКИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС?
Не
23 гласували / 85.19%
Да
4 гласували / 14.81%