СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: ЗАЩО КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ НЕ СЕ РАЗРОВИХА ВЪВ ФОНДА НА ФОНДОВЕТЕ?! ТЕХНИЯТ ВОДАЧ В ПЛЕВЕН Е ТАМ, С ДОСТЪП ДО УПРАВЛЕНИЕ НА ПУБЛИЧЕН РЕСУРС - 38,5 МИЛИОНА ЕВРО!

Автор: 5 GmediA 14:40, 28 октомври 2021
Източник: Личен архив

Коментар във Фейсбук на Соня Колтуклиева:

ЗАЩО КИРИЛ ПЕТКОВ И АСЕН ВАСИЛЕВ НЕ СЕ РАЗРОВИХА ВЪВ ФОНДА НА ФОНДОВЕТЕ?! ТЕХНИЯТ ВОДАЧ В ПЛЕВЕН Е ТАМ, С ДОСТЪП ДО УПРАВЛЕНИЕ НА ПУБЛИЧЕН РЕСУРС - 38,5 МИЛИОНА ЕВРО!

Гняв и вой срещу Конституционния съд сред “почтените”, които Кирил Петков нагласи на избираеми места в листите за изборите на 14 ноември. Не бяха ли те, които трябваше да се борят за спазване на законността?! Това ли е “продължаваме промяната”: който не е с нас е против нас”. Йосиф Висарионович Сталин е първопроходчик на този принцип, явно съвременните капиталисти харесват това.

Иван Христанов, водач на листата на “ПП” в Плевен, пише във Фейсбук: “КС е много особена институция.
За несъвместимостите на едно предприемчиво момче, обявено приживе за национално богатство, КС пише становища по един такъв, сладкодумен начин. Четеш и се умиляваш.

Убеден съм, че това няма никаква връзка с дреболии като недекларираните депозити по милионче и нещо на синчето на един известен конституционен съдия.

Вчера пък КС се произнася за Кирил Петков, и го прави вече с тон рязък и сърдит. Бранейки закона, КС погази същото онова право, което за Корпулентния беше право.
Цялата драма няма никакво значение.

Всъщност в тролските опорки личи нейната изначална цел - ДА ПОВЯРВАМЕ, ЧЕ КИРИЛ Е ЛЪЖЕЦ.
Е, аз отдавна съм разбрал, че ако медиите на мутрите опитват да съсипят някой, то този някой е готин.”

СПРЕД ИВАН ХРИСТАНОВ, КИРИЛ ПЕТКОВ Е ОБЯВЕН ПРИЖИВЕ ЗА НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО?! А ПЪК КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД Е ПРИРАВНЕН КЪМ НАКАЗАТЕЛНИТЕ СЪДИЛИЩА…. УЖАС! И ТОЗИ ИСКА ДА НИ УПРАВЛЯВА?

Между другото, в КС има съдия, назначен от президента Румен Радев - проф. Атанас Семов, който му беше съветник. И проф.Семов е единодушен с колегите си.

Гледам едно интервю на същия този Иван Христанов в “Дневник”, 1.10.2007 г., като изпълнителен директор на Jet Finance: “Услугите ни се ползват от депутати…”
Опаааа! Почтен от малък! И правилно ориентиран.

Ето професионалното мнение на един финансов консултант и един банкер, пожелали анонимност: “Всички, извън банките, са в една или друга степен лихвари. Небанковото кредитиране в България е тъмна Индия”. “Не знам колко са законни разрешителните за осъществяването на тази дейност. Небанковите финансови институции не се регулират, те са на уведомителен режим в централния регистър на БНБ”.

JetFinance International, е прононсиран като най-големия независим кредитор за потребителско финансиране в Югоизточна Европа; продаден е на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007 г..

В този проект Иван Христанов е заедно с Елвин Гури, съпруг на Ралица Агайн, депутат от НДСВ и заместник-председател на Комисията за финансов надзор, която беше принудена да подаде оставка заради сътресенията у нас от фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик".

На 7.12.2020 г. “Капитал” пише: “ВАС реши, че БМП ще управлява публичен ресурс от 38.5 млн. евро, а държавният фонд на фондовете задвижи договарянето…Решение на Върховния административен съд от 24 ноември, което не подлежи на обжалване, постанови, че държавният Фонд на фондовете (ФнФ) трябва да сключи договор за мецанин-фонда с "Бългериън мецанин партнърс" (БМП).
Кои са БМП? В него участници са Иван Христанов, Евгени Ангелов, Диана Аладжова и Лойд Шулц (мениджър в британски мецанин фонд партньор). Член на обединението е и "Ривър Стикс Кепитъл", на което едноличен собственик е предприемачът Елвин Гури. “Евгени Ангелов е зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма в кабинета “Борисов 1”, икономически съветник е на президента Росен Плевнелиев, близък приятел на издателя на “Капитал” и “Дневник” Иво Прокопиев, смятан за ментор на Христо Иванов и на Кирил Петков.

Да споменем пътьом, че председател на Върховния административен съд е Георги Чолаков, избран от ВСС с подкрепата на главния прокурор Сотир Цацаров, приближен на Делян Пеевски. Президентът Радев подписа указа за назначаването на Георги Чолаков и се срещна с него на 21.11.2017 г. в президентството.

На 3 август 2021 г., депутатът от ИТН, финансистът Любомир Каримански, заявява по БТВ: “Смути ме, че не се отвори "кутията на Пандора" - Фонда на фондовете. Чули ли сте една критика за Фонда на фондовете? Има ли едно нещо разкрито от министерството на финансите или министерството на икономиката? Не само, че смятам, че там има проблем, смятам, че програмите са изключително неефективни. Това не е само мое мнение, но и на БТПП. Целта на създаването му от ГЕРБ беше да има финансови посредници, които да прибират много високи комисиони. И не разбирам защо Кирил Петков с неговите добри намерения не откри нищо в този фонд", коментира Каримански.
Служебният министър на икономиката Кирил Петков, на въпрос: защо не е отворил за далавери Фонда на фондовете, както отвори Българската банка за развитие, обяснява, че Фондът е към Министерство на финансите с министър Асен Василев.
Днес Кирил Петков и Асен Василев са съпредседатели на “Продължаваме промяната”. Найс, а?!

 

 

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%