ПРОФ. НАЧЕВ: МЕРКИТЕ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ, КОНТРОЛЪТ СЪЩО

Автор: 5 GmediA 11:43, 21 ноември 2021
Източник: svetaekaterina.eu

"На фона на ограниченията, които се вземат в Европа, това, което се предприема като мерки у нас е правилно, но е изключително недостатъчно. Освен това и контролът за спазването на мерките е недостатъчен, категоричен е директорът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев.

По думите му това, че заразените са под 2000 не е основание за оптимизъм. "Може би сме постигнали плато, но в никакъв случай не трябва да има отпускане и да мислим, че всичко е зад гърба ни", допълни той.

"Няма място за оптимизъм, намираме се в плато. Освен задължителната ваксинация - не виждам какво друго може да работи."

Най-лошото на COVID-19 е, че усложненията са най-различни и индивидуални. Те траят различно време, дори една година след боледуването и това е факт. От една година върви създаване на отделения за постковид лечение.

По думите му призивите, които се чуват по медиите за отпадане на мерките и завръщането към нормалния начин на живот, какъвто е бил преди, трябва да бъдат инкриминирани. "Ние не можем да се завърнем към стария си начин на живот. Тогава нямаше вирус. Такива изказвания са свързани със заплаха за националната сигурност", смята директорът на болница "Света Екатерина".

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 60

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
44 гласували / 73.33%
Да
16 гласували / 26.67%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%