БОРИСЛАВ САРАФОВ: ИДЕНТИФИЦИРАНЕТО НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ОПОЖАРЕНИЯ АВТОБУС ЗАПОЧНА. ИМАЛО Е ВЗРИВ В ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО 

Автор: 5 GmediA 16:18, 23 ноември 2021
Източник: БНТ

Заместник главният прокурор Борислав Сарафов, главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески и представители на прокуратурите в България и РСМ коментираха пред медиите трагичния инцидент на АМ "Струма".

Установено е, че е имало взрив в автобуса, но още не са ясни причините за него.

"Проведохме съвместно работно съвещание, на което уточнихме всички линии на международното правно сътрудничество - получаването на всички необходими документи от македонската страна и получаване на биологичен материал за идентифициране на жертвите", каза заместник главният прокурор.

Към Република Северна Македония е изпратен списъкът с пътниците от автобуса и процесът по идентифициране е започнал. Имаме уверението, че се полагат максимални усилия и необходимото сътрудничество, заяви Сарафов. Всички необходими документи ще бъдат изпратени от прокуратурата в РСМ.

"Искам да изразя съболезнования на близките на загиналите и искам да благодаря на колегите от българската прокуратура за съвместната работа", каза главният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески.

Разпитват се пострадалите, откарани в "Пирогов", само двама от тях са в адекватно състояние и могат да дадат показания. На мястото на инцидента също се разпитват свидетели, каза още Борислав Сарафов.

Имало е втори шофьор, предполага се, че и двамата водачи са загинали, но информацията не е окончателна.

Към момента в Република Северна Македония няма да се провежда допълнително досъдебно производство, засега то ще е само на територията на България, заявиха прокурорите.

Вилма Русковска от спецпрокуратурата в Република Северна Македония обясни, че фирмата превозвач е на 20 години, досега не са имали инциденти, но трябва да се провери съответната документация за техническото състояние на автобусите. По първоначална информация катастрофиралият автобус е нов, само от три години е в експлоатация.

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%