СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ В ЧУЖБИНА МОГАТ ДА ГЛЕДАТ СВОБОДНО В ИНТЕРНЕТ ИЗБРАНИ БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ С КИНОФЕСТИВАЛА НА „БГ ЕКРАН ОНЛАЙН“

Автор: 5 GmediA 13:14, 25 ноември 2021

Сънародниците ни в чужбина ще могат да гледат свободно в интернет над 20 избрани български филма в рамките на второто издание на кинофестивала „БГ екран онлайн", който стартира на 29 ноември 2021 г.

Събитието е организирано от Държавния културен институт към министъра на външните работи и платформата за българско кино Gledam.bg. То се осъществява с подкрепата на дипломатическите и консулските ни представителства по цял свят.

Сред избраните заглавия са два от най-награждаваните филми в редица международни фестивали - „Урок" и „Слава", на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева, както и неостаряващата класика „Оркестър без име".

В програмата на фестивала са също документалните филми на режисьора Найо Тицин – „Стихията Медея", „Да обичаш Кармен" и „Златното сърце на София", както и едно от най-добрите заглавия на Николай Стефанов – „Остриета".

Зрителите могат да гледат актрисата Марта Вачкова в късометражния филм на Ники Стоичков „За какво служи хлябът", както и Яна Титова, Иван Бърнев и Асен Блатечки в „Стъпки в пясъка" на Ивайло Христов. В селекцията на „БГ екран онлайн" е и сериалът „Румбата, аз и Роналдо".

Всички филми могат да се гледат свободно по всяко време на денонощието от всяка точка на света, включително и в България. Те ще бъдат достъпни на онлайн платформата на Gledam.bg на адрес: https://gledam.bg/Bg-ekran-online  за период от три седмици - от 29 ноември до 19 декември 2021 г.

Партньори в инициативата на Държавния културен институт към министъра на външните работи са и БТА и БНТ.

https://gledam.bg/pages/bg-ekran-online

 

 

Тагнато в: български филми

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 62

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ПАРТИЯ "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" ДА ИЗЛЪЧИ РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО?
Не
46 гласували / 74.19%
Да
16 гласували / 25.81%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%