ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР: ВСЕ ОЩЕ НЯМА РЕШЕНИЕ ДАЛИ ДА ОТПАДНЕ СЕРТИФИКАТЪТ ЗА АНТИТЕЛА 

Автор: 5 GmediA 15:04, 14 януари 2022

„Правилата в България са едни от най-либералните. Все още няма решение дали да отпадне удостоверението за наличие на антитела, на този етап все още се обсъжда“, коментира здравният министър Асена Сербезова пред журналисти в парламента, цитирана от бТВ.

„Евентуална промяна за зеления сертификат ще има, ако бъде направено предложение от експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката, здравния контрол и главния държавен здравен инспектор. На този етап няма такова“, посочи здравният министър. Тя коментира, че не се обсъжда включването на допълнителни обекти, за които да важи изискването за зелен сертификат.

Министър Асена Сербезова уточни, че процентът на заетост на интензивните легла се дава от Регионалните здравни инспекции (РЗИ). По думите й освен бройката на интензивните легла като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските специалисти.

„В плана България е разделена на шест клъстера. Предстои на сайта на Министерския съвет да бъде публикувана карта със съответната информация за модела, който ще се следва при управлението на пандемията“, отбеляза Асена Сербезова.

Тагнато в: Асена Сербезова

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ПРЕМИЕРЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ УСПЯВА ЛИ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС В ПРЕГОВОРИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
Не
12 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Донякъде
0 гласували / 0%