СПЕЦПРОКУРАТУРАТА ПРЕКРАТИ ПРОВЕРКАТА СРЕЩУ ТАТЯНА ДОНЧЕВА ПО СКАНДАЛА "500К", ТЯ СЪДИ ТОШКО ЙОРДАНОВ ЗА КЛЕВЕТА

Автор: 5 GmediA 15:45, 18 януари 2022

Специализираната прокуратура е прекратила проверката срещу лидера на "Движение 21" Татяна Дончева за скандала, станал известен като "500 к", съобщи БНР.

За проверката спецобвинението се самосезира, след като бившият депутат от "Има такъв народ" и настоящ спортен министър Радостин Василев заяви, че Дончева му е направила намеци да напусне парламентарната група срещу 500 000 лева. 

По думите на съпартиеца му Тошко Йорданов Дончева подала на Василев листче, на което пишело "500 к".

Проверката е приключила вчера с отказ от образуване на досъдебно производство, каза ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова:

"Самата проверка касаеше евентуално извършено корупционно престъпление - подкуп. За подкупа са налице от обективна и субективна страна наличието на доста предпоставки. В случая проверовъчните действия са довели до извода, че данните са изключително недостатъчни, "рехави", бих казала, за направата на такъв извод - че е извършено корупционно престъпление. Затова е постановен отказ от образуване".
 
Според източници на 5GМedia, на спецпрокуратурата е предоставен видеозапис от скандалната среща на Татяна Дончева с Радостин Василев в неговата адвокатска кантора в София. Татяна Дончева е подала искова молба срещу Тошко Йорданов за клевета.

Последни новини

Общо гласували: 19

Анкета

ОЧАКВАТЕ ЛИ ДА ИМА ЕФЕКТ ОТ АНТИКРИЗИСНИТЕ МЕРКИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО?
Не
16 гласували / 84.21%
Не смятам, че са достатъчни и навреме
3 гласували / 15.79%
Да
0 гласували / 0%