ТОП ЖУРНАЛИСТКА НА АМЕРИКА ОБВИНЕНА В ПЛАГИАТСТВО. ГИЛДИЯТА ГНЕВНА!

Автор: 5Gmedia , 17:20, 19 февруари 2019

Абсолютният рекордьор на наградите "Пулицър" Джил Абрамсон бе уличена в плагиатство, съобщава РИА Новости. Колегите й журналисти я обвиниха в кражба на чужди цитати.

Абрамсон е бивш главен редактор на влиятелния вестник "Ню Йорк Таймс". Абрамсон е емблематична фигура в американската журналистика, някои дори я определят като медийно гуру. Тя е първата жена, която е оглавявала вестник "Ню Йорк Таймс" от неговото създаване. През 2012 г. Джил Абрамсон е в списъка на най-влиятелните жени в света според списание Forbes - заедно с Ангела Меркел, Хилъри Клинтън и други световни лидери. 

Скандалът с плагиатството е подхванат от журналистът на Vice News Майкъл Мойнихан, който е открил чужди цитати в една от книгите на Абрамсон. Той посочи няколко заеми и дори грешки, които принадлежат на други автори. В същото време в работата на американския гуру няма препратки към чуждите произведения.

Обвиненията на Мойнихан бяха потвърдени и от други автори, които твърдят, че творбата на Абрамсон съдържа цели параграфи с техните мисли.

Самата журналистка първоначално се опита да отрече всички твърдения, като отбеляза, че тя не разбира смисъла им. По-късно Абрамсон започна да говори, че се е случило „досадно недоразумение“.

 

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%