ЗЛОВЕЩАТА СЯНКА НА “ АФЕРАТА КОСТИНБРОД”, КЪДЕ СА НЕЙНИТЕ СЦЕНАРИСТИ И ЖЕРТВИ 6 ГОДИНИ ПО-КЪСНО?

Автор: 5 GmediA 21:11, 11 май 2019
Източник: Кадър TV7

Днес малцина си спомнят за онзи шок и ужас, който България преживя в “деня за размисъл” преди парламентарните избори на 12 май 2013 г..Две журналистки написаха коментари във Фейсбук.

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: 11 май 2013 г., Николай Бареков, ТВ7: “Това, което направих днес свали диктатура. Буквално ги свалих от власт... Няма да оживея тази вечер... Борисов и Цветанов пратиха 200 човека да ме пребият.. Борисов и Цветанов няма да ме оставят жив... Защо трябваше да бъда бит пред печатницата (?!)!" Това не е телевизия. Това е пълна лудница!”

“Имам един въпрос към прокуратурата. Защо не съобщи официално в събота сутринта за акцията в Костинброд? Защо остави Бареков да се пеняви като бясно псе и да крещи:"ГЕРБ фалшифицира изборите!" И чак някъде в късен следобед да публикува на сайта си неясно съобщение без никаква възможност да се зададат въпроси - да беше дал пресконференция Цацаров... За първи път в нашата история - в изборите участват Прокуратурата, ДАНС и една медия? Те с кой номер бюлетина са?”

Така съм написала на 11 май 2013 г. във Фейсбук. Бях от много малкото журналисти, които казаха: “Аферата Костинброд” е зловещ сценарий за манипулиране на изборите!

6 години по-късно: Делян Пеевски е кандидат за евродепутат от ДПС.  Съдебната власт стъпва на пръсти около него. Разбил е една банка. По-богат е от всички, за които беше момче за всичко.

Сотир Цацаров е в края на мандата си. Стреми се да овладее Инспектората на съдебната власт.

Мая Манолова е национален омбудсман. Слави Трифонов се готви да стане ракета-носител за връщането й в голямата политика.

Сергей Станишев е евродепутат, позорно избягал в Брюксел след краха на кабинета “Орешарски”; насила набутан в евро-листата на БСП за вота през май 2019 г..

Лютви Местан е лидер на извънпарламентарна партия, отдалечена от Доган и приближена на Ердоган.

Волен Сидеров е критик на властта с министри в управлението.

Красимир Каракачанов е вицепремиер.

Николай Бареков е евродепутат и политик на доизживяване.

ТВ7 е фалирана.

Единственият обвиняем по делото “Мултипринт” Росен Желязков е министър на транспорта.

Цветан Цветанов е мразен от чужди и от свои.

Бойко Борисов е премиер, изглежда сякаш е забравил кои го свалиха от власт на 11 май 2013 г., простил им е - той прощава на враговете си, не прощава на приятелите си, защото няма приятели.

ИВЕТ ДОБРОМИРОВА, говорител на служебния кабинет на Марин Райков: Браво, Соня! Наистина си била от малкото! По стечение на ангажиментите си менажирах тази криза. Цацаров до 17.30 ч. отказваше да пусне официално съобщение на прокуратурата каква акция провежда и за какво, за да можем ние, от МС да коментираме, каквото и да било. Осигури това простраство на Бареков да се вихри, което беше част от целия сценарий. Както и последвалите му показни пресконференции, които бяха като сценарий на филм, но не и като такива на институцията, която той представлява. Впослествие всичко това "се спихна като суфле" в съда.

Всъщност колко хора и днес си дават сметка, че тази хибридна операция целеше всъщност импийчмънт на Плевнелиев и какво щеше да стане, ако не я бяхме овладяли адекватно комуникационно и тя беше успяла? Защото освен всичко останало, целта беше да се дискредитира служебното му правителство относно организацията и провеждането на изборите.

Последни новини

Общо гласували: 49

Анкета

ЩЕ ОТИДЕТЕ ЛИ ДА ПАЗАРУВАТЕ В МОЛ?
Не, опасно е от заразяване с вируса
20 гласували / 40.82%
Да, няма страшно
19 гласували / 38.78%
Да, но с маска и ръкавици
10 гласували / 20.41%