ВТОРИ ДЕН ПАРЛАМЕНТЪТ НЕ ЗАСЕДАВА ЗАРАДИ ЛИПСА НА КВОРУМ

Автор: 5 GmediA 10:15, 23 юни 2022

Отново в пленарна зала няма кворум за начало на работния ден на 47-то Народно събрание. 110 депутати се регистрираха в 9 часа, обичайното време за началото на заседанието. Както и вчера в зала не влязоха депутатите от ДПС, ГЕРБ, "Има такъв народ" и "Възраждане". Председателят Мирослав Иванов даде почивка до 9.30.

Ситуацията не беше по-различна - регистрираха се 112 народни представители, като така и днешното заседание се провали. "Явно е важно да бъде гласуван вот на недоверие на правителството, но не и Народното събрание да продължи нормалния си ход на работа. За съжаление днес няма да можем отново да работим“, коментира Иванов и пожела приятен ден на депутатите, все пак явили се за заседание.

Викове "Мафия" огласиха пленарна зала.        

Вчера депутатите от четирите партии ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" не се регистрираха и провалиха заседанието, което беше и очаквано, тъй като настояваха първо да бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на Кирил Петков. Това се и случи на извънредното заседание вечерта, като вотът беше успешен и доведе до свалянето на кабинета, който вече е в оставка. Днес обаче те отново не се регистрираха.

Последни новини

Общо гласували: 138

Анкета

КАК БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ?
С хартиена бюлетина
115 гласували / 83.33%
С машина
15 гласували / 10.87%
Все ми е едно
7 гласували / 5.07%