СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: АРЕСТУВАХА ОПОЗИЦИОНЕН ЖУРНАЛИСТ, ЗАРАДИ КОМЕНТАРИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА СПОРТНИЯ МИНИСТЪР РАДОСТИН ВАСИЛЕВ - ВИЖТЕ СКАНДАЛА!

Автор: Соня Колтуклиева 15:28, 27 юли 2022

Както моят сайт 5Gmedia първи съобщи, вчера, 26 юли, е бил задържан опозиционният журналист Цветан Фиков.

Какво успях да разбера досега?

В 8 часа сутринта, 8 мъже, звънят на жилището на журналиста и настояват да влязат вътре. Той ги пита на какво основание? Обясняват му, че са от ГДБОП и разполагат с разпореждане на съда. Цветан Фиков задава въпрос: защо е всичко това? Отговарят му: вижте члена от Наказателния закон в съдийската заповед и ще Ви стане ясно!

В “определение” #2217 от 22.07.2022 г. , на Софийски районен съд, 19 състав, с председател Силвия П.Георгиева, се казва, че е постъпило искане от прокурора от Софийска районна прокуратура Георги П.Иванов по досъдебно производство … по описа на Главна дирекция борба с организираната престъпност (ГДБОП) - Министерство на вътрешните работи (МВР)… да бъде извършено процесуално-следствено действие - претърсване и изземване на недвижим имот - жилище… “Излага се, че ДП се води по чл.144 ,ал.1, във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.”

“НК, чл.144(1) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.
(2) За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години.”

Претърсват жилището, намират газов пистолет, купен през 2016 г., който журналистът държи на разположение в раница за първа помощ при извънредни обстоятелства - като земетресение, например. Започват да го разпитват дали не е “преправял” пистолета, да го превърне в боен? Той обяснява, че не е. Изземват газовия пистолет и мобилния му телефон. Закарват журналиста в МВР-болница, защото вдига високо кръвно, а после го отвеждат в 7 РПУ-София, където го заключват в килия - някъде от 13:30, докъм 17:30 часа. Повдигат му обвинение за незаконно притежавано огнестрелно оръжие; освобождават го срещу гаранция от 1 000 лева.

Според близки на Цветан Фиков, той се е досетил, прочитайки, че става въпрос за чл.144 от НК, защо е цялата акция: заради спора му с министъра на спорта в оставка Радостин Василев (с когото са съграждани от Плевен)за кортовете на стадион “Септември” в Софийския квартал “Красна поляна” (можете да видите публикациите в края на моя коментар).

Фейсбук, 19 юли, Цветан Фиков: “Радостин Василиев, само ще ти кажа! Не пипай Стадион “Септември”, че ще ти оскубя косъм по косъм гелосната тиква! Тук е Красна поляна! Виетнамските общежития ги махнах за 3 години. Теб няма да те бавя и три дни! Много си объркал! За децата на квартала ще те пратя дирекно в Кашин и няма да смееш да напуснеш селото! Ще видиш зор ще се правиш на адвокат пред патките на село! Аз не съм Слави, разбираш ли ме! Ще те запаля във всички медии и Бойко Рашков няма да те спаси! Ти си пътник, политически труп! Много като тебе вече плакаха, че са се срещнали с мен!
#ДолуръчичкитеГелосаниотСептември!

Фейсбук, 21 юли, Цветан Фиков: “Днес Радостин Василев, известен като Руди Гела, най-нагло излъга в ефира на БНТ, че кортовете на стадион Септември са незаконни и затова не може да подпише договор с наемателя, докато се проведе тръжна процедура! Това е откровена лъжа. Днес направих разследване и се сдобих с държавен акт за собственост на кортовете още от времето когато Руди са му дърпали ушите в детската ясла в Плевен!
Утре очаквайте разследване с документи в ПИК!
Руди, ще те бия с доказателства за всяка лъжа докато те намрази и собствената ти майка!”

А на Фейсбук-страницата на Радостин Василев, Цветан Фиков поства: “И до утре да триеш истината ще излезе! Единствения незаконен си ти! Политически труп еднодневка!”

Виждате ли, драги читатели, колко бързо може да се организира съдебната система в България, когато трябва да се затвори устата на един журналист?!

Аз самата съм много критична към властта, към всяка власт. Била съм заплашвана и съм обявявала публично това. През 2014 г. срещу мен започна истинска война: главният прокурор Цацаров, финансовият министър Горанов, медийната кохорта на Делян Пеевски и хлевоустата Маргарита Михнева (която адв.Хаджигенов осъди за клеветите й срещу мен); години наред ме атакуваха през телевизии, сайтове, през прокуратурата и съда… беше страшно и мракобесно. Но оцелях и победих. У нас са звънели “на пожар” четирима въоръжени до ушите мъже … за да ми връчат призовка. Тормозеха ме по всички възможно начини… Журналистите сме кораво племе, ако някой се предаде - значи не е журналист.

Не одобрявам грубия език, с който Цветан Фиков е коментирал Радостин Василев, намирам го за прекалено истеричен.
Но, я погледнете, как се държи и говори самият Радостин Василев: мафията превзе ИТН; на събранието на ИТН в Плевен видях две проститутки; в ПГ на ИТН има само 13 мислещи хора; ще извърша граждански арест на бившия спортен министър Кралев; нарича 3-мандатния премиер Бойко Борисов “престъпник”; вчера сутринта по Нова телевизия обяви, че в България трябва да започнат “арести на прокурори и съдии”; обиди публично народните представителки Ива Митева, Николина Ангелкова, Дани Каназирева; нагруби спортните легенди Илиана Раева и Екатерина Дафовска… срещу него се води прокурорска проверка по сигнал на народната представителка Христинка Иванова, която огласи на 13 юни т.г. запис на телефонен разговор със заплахи; води се прокурорска проверка заради нахлуване в ресторант “101” в Дианабад; бившите му съпартийци са подали сигнал за хулиганско поведение в клуба на ИТН в Плевен.

Оставям ви, драги читатели, да отсъдите сами кой-прав-кой-крив.
Аз за себе си знам: ще пиша всеки ден - аргументирано и безпощадно - но ще живея известно време отвъд пределите на България и на Европейския съюз.
Само си представям този кошмар: Асен Василев - премиер, Кирил Петков - вътрешен министър, Бойко Рашков - председател на КПКОНПИ… барабар с всичките тролове на Даниел Лорер, които постоянно ме блокират във Фейсбук и заканите на Божидар Божанов за контрол на електронните сайтове.

ГЪРМИ ГОЛЯМ СКАНДАЛ: Руди Гела изхвърля 50 деца на улицата - гони ги от тенис кортовете, на които тренират (ВИДЕО) - Информационна агенция ПИК (pik.bg)

НОВИ РАЗКРИТИЯ НА ПИК: Руди Гела излъгал в ефир, че кортовете на стадион Септември са незаконни и затова гони децата (ДОКУМЕНТИ) - Информационна агенция ПИК (pik.bg)

Не вярвате ли, че живеем в такъв филм на ужасите?! Просто още не ви е дошло до главата или си затваряте очите пред истината.

Соня Колтуклиева

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 9

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не ме интересува
0 гласували / 0%