СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКА ЩЕ ОБЯВИ ТЪРГ ЗА КРАТКОСРОЧНИ ДОСТАВКИ НА ВТЕЧНЕН ГАЗ 

Автор: 5 GmediA 12:46, 4 август 2022
Източник: БНТ

Министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев се събраха на първо заседание.

В началото на заседанието Донев заяви, че вчера е създаден кризисен щаб в енергетиката, от който очаква реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения.

"Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги", каза той, цитиран от БНТ.

Увери, че още утре Министерство на енергетиката, съвместно с Министерство на финансите ще изготви план за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз", за да може да обезпечи газовите доставки. "Казано иначе, за да е в състояние да плаща за реално договорените количества природен газ", каза Донев.

Следващата седмица Министерство на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението ни до края на отоплителния сезон.

Тези резултати е постигнал кризисният щаб след работата снощи, уточни служебният премиер и напомни, че работата на щаба ще продължи и през уикенда.

 

Тагнато в: Гълъб Донев

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 183

Анкета

ЗА КОЯ ПАРТИЯ/КОАЛИЦИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТЕ НА ВОТА НА 2 ОКТОМВРИ?
ГЕРБ-СДС
146 гласували / 79.78%
Възраждане
15 гласували / 8.2%
Има такъв народ
7 гласували / 3.83%