ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ: В БЪЛГАРИЯ НАСТЪПИ КРАЯТ НА ЛИДЕРСКАТА ПОЛИТИКА 

Автор: 5 GmediA 15:03, 22 септември 2022
Източник: lozanov.info

"Медийните кампании преди изборите имат две части - предизборна битка и ревю. От този парад политиците с реални шансове за влизане в парламента не са недоволни. На фона на гастрольорите те стоят по-органично. Няма добър начин това да бъде премахнато. А за гастрольорите - колкото по-често има избори, толкова по-добре". 

Това каза пред БНР медийният експерт Георги Лозанов. 

Според него днес няма много възможности за диалог, "защото обикновено той се случва на базата на ценностна близост"

"В политическата ни ситуация ценностите на партиите ставата неразпознаваеми. В дебатите върви антиговорене, което обаче руши политическата система и доверието на хората... Колкото по-скарани са българските политици, толкова по-трудно е да си представяме трайни и валидни конструкции, върху които да стъпи управлението на страната". 

И припомни своя теза отпреди две години, че в България е настъпил краят на лидерската политика

В предаването "Преди всички" медийният експерт посочи основната разделителна линия между партиите - дали си "за", или си "против" Владимир Путин

"След изборите ще се разкрият по-ясно реалните позиции по тази основна тема. Говоренето за газа е редовно в кампанията. Газът в момента е оръжие и да се правим, че това е стока за бита, това е заставане на страната на Путин. В агресивната си политика Путин докара нещата до там, че не може да има неутралитет". 

Тагнато в: Георги Лозанов

Последни новини

Общо гласували: 73

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ДОГОВОРКАТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО МЕЖДУ ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС?
Категорично не
61 гласували / 83.56%
Да
12 гласували / 16.44%
Не ме интересува
0 гласували / 0%