РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ЧАСТ ОТ КОНТАКТНАТА ГРУПА, КОЯТО ЩЕ РАБОТИ ЗА СФОРМИРАНЕ НА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО

Автор: 5 GmediA 16:01, 4 октомври 2022
Източник: личен архив

„Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство“. Това се казва в декларация на Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г., разпространена до медиите. 

„Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група  ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание. Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, защото ще се работи за доверие и прозрачност“, заявява Плевнелиев.

„Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата. Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения“, допълва президентът, цитиран от "Трибюн".

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 13

Анкета

КАКВО ИСКАТЕ ДА СЕ СЛУЧИ СЛЕД ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ?
Редовен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС
13 гласували / 100%
Редовен кабинет с мандат на ПП
0 гласували / 0%
Правителство на всяка цена
0 гласували / 0%