АСЕН ДИМИТРОВ: НЕ Е ВРЕМЕ ЗА "НОВА" ЛЕВИЦА, А ЗА НОВИ ХОРА В ЛЕВИЦАТА

Автор: 5 GmediA 12:34, 28 ноември 2022
Източник: бТВ Новините
Не е време за "нова" левица, а за нови хора в левицата.
Персоните от фотографиите наредени в медийните публикации, като алея на славата, е време окончателно да се оттеглят от натрапващата роля на модератори на лявото пространство. Оправиха БСП, сега ще дават легитимация и на заявените леви проекти, като селекционери.
Щом сте толкова ангажирани да консолидирате бившите си другари къде са примерно Александър Томов, Николай Малинов, Жан Виденов.
Или те не са в левите стандарти на самоназначилия се селектиращ орган.
Какво трябва да се случи на българския политик, за да осъзнае изтеклата си пригодност да служи на обществото? Разпадът на партийните структури и оттегленото доверие на избирателите не са ли достатъчен знак?
Натрапчивото и продължително присъствие на едни и същи лица води до апатия в обществото и спад в избирателната активност, навявайки свързаност с целия провал на прехода и днешните социални неравенства.
Агресивността на новите политически проекти и демагогията на левия им популизъм изискват насрещен, истински ляв отговор.
Това не е възможно изведнъж, заради потиснатия естествен процес на обновление.
Както се дава времеви толеранс при смяна на поколенията в спорта, така и за оздравяване в ляво е нужно време.
Форумът на 29 ноември е достатъчно представителен, за да обявите общата си раздяла с политиката. Оттеглете се и дайте път на нови хора.
Не задължително млади, но хора необременени, не претоварени с негативизма на магариите от допира с властта и идейните деформации.
В БСП все още има нереализирани кадри с устойчиви възгледи, с качества на политици, повече на брой отколкото във всички парламентарни партии заедно.
И не казвайте, че мотивът ви е, че "на бой отиват само старците", пък после хубавото предстои! Знаем захвата на тези мазни ръчички!
 
Коментар на Асен Димитров във Фейсбук 

Последни новини

Общо гласували: 94

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
86 гласували / 91.49%
Не
7 гласували / 7.45%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.06%