ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ ЗА ЦВЕТАНОВ: ДОВЕРИЕТО ПОМЕЖДУ НИ СПАДНА, НЕ МИ СЕ ИСКАШЕ ПОВЕЧЕ ВЕСКО МАРИНОВ ДА МИ ПЕЕ

Автор: 5 GmediA 12:41, 31 май 2019
Източник: Снимка БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отчете категорична победа за партията на изборите за Европейски парламент.

„Резултатите са добри. Вече ги коментирах в Брюксел. Анализът ни е, че победата е категорична и оставките в БСП го доказват", заяви Борисов пред журналисти след заседание на Изпълнителния комитет на ГЕРБ.

Той заяви, че оставката на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов е правилното решение и доверието между тях е спаднало. Борисов бе категоричен, че вариантите за бъдещето на Цветанов са били само два. „Няма трети вариант, вариантите бяха - напуска ръководните постове в партията, спира да се изявява по медиите и остава да работи в централата, той това не го избра и напусна изцяло. Избирането на негов заместник е работа на централата и на конгреса", каза още лидерът на ГЕРБ.

Запитан кой ще замести Цветанов, Бойко Борисов заяви: "Мисля, че с двама заместници ще се справя и с премиерските си задължения. Ще освободим и Румяна Бъчварова, защото отива посланик. На нейно място ще е Деница Желева".

На въпроса дали Цветанов ще му липсва по време на изборите, Борисов заяви: "Дайте да говорим сериозно по този въпрос". "Винаги народът ми дава кредит на доверие, аз винаги съм следял какво се иска от мен. Разбрах, че дори днес президентът е видял какви прекрасни училища сме направили и ремонтирали", заяви той.

Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия, ще създам и орган за контрол вътре в самата партия, каза още Бойко Борисов и продължи: Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее, ясно беше как искам да се проведе кампанията.

Най-висшият форум на ГЕРБ ще се проведе на 7 юли.

 

 

Последни новини

Общо гласували: 335

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ РАЗЧИСТВАНЕТО НА КРЪСТОВИЩАТА В СТРАНАТА ОТ ПАЛАТКИТЕ НА НЯКОИ ПРОТЕСТИРАЩИ?
Да
323 гласували / 96.42%
Не
12 гласували / 3.58%
Нямам отношение
0 гласували / 0%