GOOGLE ПРИЗНА И СЕ ИЗВИНИ ЗА СВОЙ ШПИОНСКИ МИКРОФОН

Автор: 5Gmedia , 16:05, 21 февруари 2019

Технологичния гигант Google призна, че е допуснал грешка и се извини, че е забравил да каже на потребителите, че системата за домашна сигурност Nest Secure има вграден микрофон. В спецификациите на продукта, които се предлагат от 2017 г., компанията не споменава устройството за слушане, съобщава БиБиСи.
Системата Nest Secure на Google е един от компонентите в гамата Nest Secure на продукти за домашна сигурност. Системата включва различни сензори, които могат да бъдат наблюдавани дистанционно от потребителя. Устройството следи дома му, изпращайки сигнали, ако нещо не е наред.

Първоначалните технически спецификации не споменаха нищо за потенциалните шпионски устройства, скрити вътре.

По-рано този месец компанията обяви, че актуализацията на софтуера ще направи Nest Guard контролирана с глас. В Twitter засегнатите собственици на Nest са уведомени, че микрофонът "не е бил използван до този момент".
Business Insider първи съобщават за ситуацията с устройството за слушане

В отговор на критиките, Google заяви: "Микрофонът на устройството никога не е бил предназначен да бъде тайна и трябваше да е включен в техническите спецификации. Това беше грешка от наша страна. Микрофонът никога не е бил включен и се активира само когато потребителите специално активират опцията".

Тагнато в: Google , Nest Secure , микрофон

Последни новини

Общо гласували: 85

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
77 гласували / 90.59%
Не
7 гласували / 8.24%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.18%