УКРАЙНА НАЛОЖИ САНКЦИИ НА НОВИ 185 ФИРМИ И ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА

Автор: 5 GmediA 08:55, 29 януари 2023
Източник: Фейсбук архив

Украинският президент Володимир Зеленски задейства санкции срещу 185 компании и лица, които подкрепят войната на Русия срещу Украйна, с напомнянето, че това се случва в 12-тия месец от началото на войната, предаде ДПА.

Компаниите и бизнесмените, които извършват железопътен превоз на персонал и военно оборудване в ползва на "държавата агресор", ще бъдат наказани, заяви Зеленски във вечерното си видео обръщение. Той каза, че иззетите активи ще бъдат използвани в полза на националните отбранителни усилия.

Държавният глава съобщи това във вечерното си обръщение в събота, цитиран от "Укринформ". "Днес подписах указ за изпълнение на решението на СНБО за санкции срещу юридически и физически лица, които държавата-агресор използва за транспортиране на военна техника и войници по железопътен транспорт. Мерките засягат 185 фирми и физически лица", каза Зеленски.

Той каза, че активите на тези компании в Украйна се блокират, а наличната собственост ще бъде използвана за отбраната на страната. Той също така добави, че ще бъде извършена допълнителна работа, за да се гарантира, че подобно блокиране се прилага от други държави.

Зеленски благодари на всички, които помагат на Украйна да засили санкциите срещу Русия. "Между другото, благодаря на всички следователи, които разкриват начините, използвани от терористичната държава в опит да заобиколят санкциите", добави той.

Припомняме, че в събота той се обяви против връщането на руските спортисти на международни състезания.  "Олимпийските принципи и войната коренно си противоречат. Русия трябва да спре агресията и терора и едва след това ще може да се говори за участие на Русия в олимпийското движение", се казва в публикацията.

По-рано ръководителят на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че мнозина по света подкрепят идеята за връщане на руски и беларуски спортисти на международни състезания.

Последни новини

Общо гласували: 122

Анкета

КАК ЩЕ УПРАЖНИТЕ ПРАВОТО СИ НА ГЛАС НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 2 АПРИЛ?
Ще гласувам с хартиена бюлетина
97 гласували / 79.51%
Ще гласувам с машина
19 гласували / 15.57%
Няма да гласувам
6 гласували / 4.92%