СТАНИСЛАВ БАЛАБАНОВ: КИРИЛ ПЕТКОВ СЕ ОПИТА ДА МЕ ДОГОВОРИ ДА ВДИГНЕМ ВЕТОТО ЗА РСМ. С ЛЕНА ПЪТУВАХА В ОТДЕЛНО КУПЕ ДО УКРАЙНА 

Автор: 5 GmediA 14:39, 20 март 2023

„Христо Иванов се скри и не поиска да ходи в Украйна, когато Кирил Петков каза, че ще се прави делегация за Украйна“, това каза Станислав Балабанов от ИТН в подкаста на „Има такъв народ“. „Аз очаквах тогава дете, жена ми трябваше да роди всеки момент. Слави ми се обади и ми каза, че трябва да отида в Украйна, да подкрепим правителството, за да видят българите, че има хора, които говорят истината. Аз трябваше много бързо да избирам и знаех, че това е правилното и го избрах и казаха „ДА“. ДБ до последно въртяха и сукаха и Христо Иванов се страхуваше да отиде за Украйна. А сега, ако го питаш Христо Иванов, той ще каже, че благодарение на него Украйна крета все още“, разказа Балабанов.

Той е помолил Атанас Атанасов да изпратят някой свой представител в делегацията, някой от председателите на партията. „Ген. Атанасов се съгласи вечерта преди да тръгнем. Христо Иванов избяга, като мишка се скри“, коментира Станислав Балабанов.

По думите му, самото отиване в Украйна е било изключително рисково, защото нямаш представа какво ще стане в нито един момент.

„По време на пътуването във влака за Киев Лена Бориславова и Кирил Петков бяха в отделено купе. Убеден съм, че те са обсъждали какво да правят с цените, затова са били отделно“, подчерта Балабанов и допълни, че Мирослав Иванов не е бил там.

В някакъв момент Лена Бориславова е отишла при Балабанов и му е казала, че премиерът иска да разговаря с него. „Министър-председателят тогава започна да се опитва да ме ухажва чисто политически. Това е април месец миналата година, горе-долу два месеца преди да ги бутнат. Тръгна с това, „не ти ли е скучно в НС, виж, тук в МС е по-интересно….“. После започна да върти казуса за Македония – 3 часа ми говори за Македония и колко е важно да вдигнем ветото. Опита да ме договаря“, обясни Станислав Балабанов. 

„С неговия приятел Димитър, става въпрос за Димитър Ковачевски, се опитвали да купуват депутати от ВМРО-ДПМНЕ в македонския парламент, шестима депутати, които математически да осигурят кворум и там да ни запишат в Конституцията. Само че, ония се неподкупни. Вика ми на мен: „Дай да ги пуснем“, викам: „Как ще ги пуснем, глупак, нормален ли си, тук е застрашен българският интерес“, разказа още депутатът от ИТН.

По думите на Балабанов, Кирил Петков е бил обещал на РСМ още от първия ден, в който е станал премиер, че ще вдигне ветото.

„Каза ми, искам да ти покажа схемата, как ще вдигнем ветото и да ни се размине и започна да чертае на едно листче, което Лена Бориславова му откъсна от един бележник“, поясни той.

Балабанов запита: „Защо нямаше детектор или графологическа експертиза, която да докаже, че Кирил Петков е писал това листче? Неговата стойност е да докаже, че няма морални граници“.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
2 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%