АНДРЕЙ РАЙЧЕВ: ПП НЯМАТ ПЛАН Б, В САМАТА ИМ КОАЛИЦИЯ ЦЪКА ЧАСОВНИК БОМБА

Автор: 5 GmediA 11:43, 8 април 2023
Източник: bTV

„Продължаваме промяната“ подценяват факта, че в самата им коалиция цъка часовник-бомба. Те не чуха репликата на Иван Костов – „за последен път гласувам за вас - леви сте ми“. Те не виждат нюансите на Христо Иванов и говорят и от името на „Демократична България“. Всичко това е сън в лятна нощ. Те нямат план Б“. Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Те трябва да осъзнаят едно просто нещо. Те не просто ще губят все повече на изборите. Те нямат съюзници въобще. Те не живеят в реалността. Всичко, което виждаме от тях, е да се разкаже света в добро и зло, а на като интереси“, заяви още той.

„Христо Иванов три месеца говори, че трябва да се замести въпросът за правителството с въпроса за консенсуса и реформите. А ПП допуснаха дълбоко груба грешка и се опитаха да играят политически шах. Те не влязоха в тази стилистика“, добави още Райчев.

Според него ГЕРБ ще кажат: Стига Радев е управлявал, той дразни Запада и затова трябва да се направи опит за прозападен кабинет. Ако те намерят символен човек за премиер, БСП и ДПС ще го подкрепят, в този случай те няма да гласуват за ГЕРБ, а за избягването на нови избори.

"Тези избори не бяха безсмислени, но народът е убеден в това. Ако юли трябва да се явяваме на нови избори, това ще е самоубийствено и ако политическата класа докара страната до нови избори, това ще е лошо", коментира Райчев.

"Възраждане" може да вдигне резултата си на 500 или 600 хил. души на следващи избопи, смята социологът.

Според него, ако правителство трябва да се реализира с трети мандат, нямало друга група, която да го направи освен "Има такъв народ".

Тагнато в: Андрей Райчев

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
11 гласували / 78.57%
Не
2 гласували / 14.29%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 7.14%