“НИЕ ДА НЕ СМЕ НАРКОЛАБОРАТОРИЯ, ТА НАХЛУВАТ 15 ПОЛИЦАИ И ПЕТИМА ОТ ГДБОП”, ВЪЗМУЩАВА СЕ ТВ ВОДЕЩ

Автор: 5 GmediA 17:38, 13 юни 2019
Източник: Кадър кабелна телевизия БАЦ-Петрич

В редакцията на 5Gmedia се обади разгневен служител на кабелна телевизия БАЦ-Петрич. Той обясни, че днес към 10:30 часа в студиото нахлули 15 полица и петима служители на ГДБОП. Те разпоредили никой да не мърда от мястото си; прибрали личните карти и мобилните телефони на всички, намиращи се по това време в помещенията на телевизията, накарали ги да напишат собственоръчно кой на какъв договор работи и накрая им заповядали да излязат в малкия двор. Така служителите изкарали 4 часа на жегата в абсолютно неведение какво се случва, докато не дошла собственичката Надя Бацанова с адвоката си. Тогава станало ясно, че се извършва проверка за наличието на пиратски записи, а единият от петимата цивилни бил представен като служител на Интерпол.

Междувременно духовете в Петрич са се разбунили и мнозина обсъждат като “брутален” начина, по който споменатите 20 служители са провели акцията в телевизията,  съществуваща от 25 години.

Местният сайт “Струма” обяснява днес: “Мащабна акция на антимафиотите достигна Сандански, Петрич и Гоце Делчев. След Благоевград ГДБОП и жандармерията щурмуваха офисите на кабелни оператори и в трите града. Жандармерията и антимафиотите проверяват операторите за нарушения на Закона за авторското право”.

Сдружението на кабелните оператори на пресконференция вчера официално предупреди, че се води война за клиенти с предоставяне на по- ниска цена на крайните потребители, включително и на цени под себестойността на услугата.

Сдружението е подало жалба до Комисията за защита на конкуренцията.

Последни новини

Общо гласували: 39

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Не
20 гласували / 51.28%
Да
19 гласували / 48.72%
Не ме интересува
0 гласували / 0%