ХИЧ НЕ ИМ Е ДО УИСКИ В ДЪБЛИН - ИРЛАНДИЯ В ПАНИКА ОТ „ТВЪРД БРЕКЗИТ“, ГУБИ МИЛИАРДИ !

Автор: 5Gmedia , 09:27, 23 февруари 2019

Ирландското правителство подготвя кризисен план, ако „Брекзит” се случи без сделка. Дъблин вече води преговори с Европейския съюз за създаване на фонд, който да я компенсира за вредите, които ще понесе при срив на традиционния износ на продукти за Обединеното кралство, съобщава  в. "Гардиън". Ирландия изнася към Лондон храни за 4,5 милиарда евро годишно.

Спешните мерки на ирландските власти са за „плавен преход”, така че „да се защитят бизнеса, работните места и европейските граждани“. Очаква се планът Антикриза да бъде одобрен от парламента и приет преди 29 март, датата на която е планиран „разводът“ на Лондон с ЕС.

Въпреки липсата на официално тълкуване на термина „твърд Брекзит“, от мозъчния тръст "Open Europe" посочват, че идеята на консерваторите за "твърд" изход от ЕС е следният: Великобритания да напусне вътрешния пазар и митническия съюз "No Deals" - БЕЗ СДЕЛКА. А след това да договаря конкретно споразумение за свободна търговия, подобно на това с Канада.

„Ако няма сделка, това ще е голям шок за ирландската икономика”, предупреди публично ирландският вицепремиер Саймън Ковени. „Един „твърд Брекзит” ще е огромна загуба за всички – за Великобритания, за ЕС и за Ирландия“.

 

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%