КОЙ Е СТОЯН БАУМАЙЕР, АДВОКАТЪТ НА ВАСИЛ БОЖКОВ, КОЙТО ЩЯЛ ДА ГО ВАДИ ОТ САНКЦИОННИЯ СПИСЪК “МАГНИТСКИ”

Автор: 5 GmediA 12:35, 30 август 2023
Източник: bTV архив

Проучване на 5Gmedia установи, че информацията за адвокат Стоян Баумайер в Интернет е доста оскъдна.

Името му нашумява в българските медии покрай клиента му Васил Божков, от чието име той говори по телевизиите напоследък.

Стоян Баумайер е адвокат от женевската адвокатска колегия. Това става ясно от сайта на „Асоциация на адвокатите франкофони“, сред чиито членове е и Баумайер.

Името на адвоката на Васил Божков се открива и на сайта на Gor Investment Limited, инвестиционно дружество, което управлява финансови холдинги и отворени инвестиционни дружества. В екипа на това дружество, той фигурира с длъжността „директор“.

Стоян Баумайер е замесен в шумен процес срещу кувейтски шейх, осъден за фалшификация, свързана с участието на неговите политически съперници в заговор за преврат, съобщава сайтът thearabweekly.com през ноември 2021 година.

Заедно с шейха,  по делото са осъдени неговият английски адвокат, кувейтски помощник и още двама адвокати, базирани в Женева през 2014 година.

Стоян Баумайер, който според обвинението е получил 10 000 швейцарски франка (10 900 долара), за да подпише становище по арбитражно дело, и друг адвокат, Виталий Козаченко са получили условни присъди.

Тагнато в: Стоян Баумайер

Последни новини

Общо гласували: 0

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
На българското Черноморие
0 гласували / 0%
На море в чужбина
0 гласували / 0%
На планина
0 гласували / 0%