СДС СЕ РЕГИСТРИРА ЗА УЧАСТИЕ В МЕСТНИЯ ВОТ 

Автор: 5 GmediA 12:30, 5 септември 2023

СДС се регистрираха в Централната избирателна комисия.

„Имаме решение на Националната конференция, което не можем да променим. Винаги на местни изброи се регистрираме самостоятелно, но това не означава, че няма да се явяваме като местна коалиция заедно. Предполагам, че в повечето общини ще има местна коалиция ГЕРБ-СДС“. Това заяви Румен Христов, председателят на СДС.

„Внесли сме 6 724 подписа и се надяваме, че в тези общини, в които има присъствие СДС ще имаме кандидати за общински съветници, на много места и за кметове. За София ще бъдем заедно с ГЕРБ”, каза той.

Румен Христов поясни, че подготовката за издигането на кандидатура за кмет на София върви с пълна сила. „Първоначално смятах, че сблъсъкът ще бъде на идеологическа основа, тоест кандидат на ДС, кандидат против ДС и направихме нещо като изследване. Оказа се, че хората се интересуват от прагматични въпроси, свързани с бита в София, движението, замърсяването на въздуха, така че кандидатът за кмет трябва да бъде добре запознат с проблемите на София, да има опит и да решава проблемите на гражданите”, коментира председателят на СДС.

Той подчерта, че до 19-ти септември ще бъде ясно името за кандидат за кмет на София на ГЕРБ - СДС. Христов обясни, че се очаква тази седмица четвъртък или петък да има лидерска среща с партньорите в изпълнителната власт.

„Предполагам, че в четвъртък ще бъде уговорена, а в петък ще бъде проведена. Няма да скрия, че има търкане. ГЕРБ-СДС не печелят от коалицията с ПП-ДБ, но има важни въпроси за решаване, които само редовно правителство може да реши. Надявам се, че независимо от противопоставянето, което ще бъде в почти всяка една община, ще бъдем над тези неща и да продължим до изпълняването на задачите, които сме си поставили, а именно Шенген и Еврозона”, смята председателят на СДС.

Румен Христов заяви, че СДС настояват и националният ни празник да бъде Денят на независимостта - 22 септември. „Това не е най-важният въпрос сега. Имаме приоритети като Шенген, Еврозона и конституционни реформи. Това разделение на обществото не е нужно в този момент. Може да има референдум, но ако стигнем до дебати рано или късно трябва да стане с закон, който е възможен”, допълни Румен Христов. /БГНЕС

Тагнато в: СДС , Румен Христов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%