ДИМИТЪР МАРИНОВ В ОЧАКВАНЕ НА "ОСКАР"! ДА СБЪДНЕШ АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА С БЪЛГАРСКИ ТАЛАНТ!

Автор: 5Gmedia , 19:25, 24 февруари 2019

Българинът Димитър Маринов ще бъде тази вечер в бляскавата зала на холивудския "Долби тиътър" в Лос Анджелис, ще бъде част от церемонията по връчването на 91-вите награди "Оскар". Отличията на американската киноакадемия да най-желаните, те са световно признатата марка за успех и водещи пред всички други филмови награди.

Димитър Маринов е първият български актьор във филм на кинодинозавъра Стивън Спилбърг. Лентата е „Зелената книга“ и,  съдейки по прогнозите на букмейкърите, е основен претендент тази година за отличието „най-добър филм“, заедно с филма „Рома“.

Димитър Маринов успява да сбъдне американската мечта. Повече от 20 години живее в Америка, където отишъл със 112 долара в джоба, с цигулка и без да знае нито дума английски.

Животът му е като филмов сюжет - преследван от системата в България, политически затворник, емигрант, уличен художник и музикант. Едва на 9-та година в САЩ прави актьорския си пробив – в театъра. Носител е на златната значка за театър на съюза на артистите в Ню Йорк като най-успял млад актьор. Днес снима рамо до рамо с Виго Мортенсен, Махершала Али, София Варгара, Клифърд Съдърланд и Аштън Къчър.

Церемонията за наградите „Оскар“ започва в 3 ч. българско време в нощта срещу понеделник, 25 февруари.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%