BREAKING.BG: ОРГАНИЗАТОРЪТ НА ОКЪРВАВЕНИЯ ПРОТЕСТ СРЕЩУ БФС СЕ ОКАЗА ЧОВЕК НА РУДИ ГЕЛА И БЕРБАТОВ

Автор: 5 GmediA 12:00, 19 ноември 2023
Източник: 5GmediA

Организаторът на окървавените протести в София във вечерта на 16 ноември, когато футболни фенове и полицаи влязоха в ръкопашни схватки, се оказа близък на Димитър Бербатов човек. Това е Ивайло Грозев, който е подал заявлението в Столична община, одобрено впоследствие от кмета Васил Терзиев, съобщава „Новспорт“.

Гроздев е човек, който често може да бъде видян в компанията на хора от футболната опозиция, а последната му публична проява бе в ММС този вторник. Тогава имаше среща на изключените от БФС клубове с хора от ръководството на футболния съюз. Грозев, който е представител на тима от Област Перник Черногорец Ноевци, бе сред най-активните хора на Бербатов (заедно с Георги Градев), които настояваха президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков да бъде изгонен от залата.

Ивайло Грозев е и координатор на щаба на опозицията при събирането на подписките от клубовете за извънреден конгрес. Едната от тях вече „отлежава“ около 18 месеца в съда, а другата от май тази година претърпя пълно фиаско, след като бе подкрепена едва от около 80 клуба.

През 2017 година същият човек бе „дясна ръка“ в екипа на Любо Пенев, който претърпя унизителна загуба в битката за президент на БФС. Гроздев е и сред най-близките приятели на Радостин Василев, който в разстояние на около година на два пъти предаде политическите си съратници и в момента учреди партия МЕЧ. Според запознати представителят на Черногорец Ноевци е сред активистите ѝ. Документите за кандидатурата на Пенев, издигнат от Грозев, бяха внесени в БФС от адвокат Радостин Василев.

В крайна сметка, съгласно Закона, организаторът на протеста носи отговорност за случилото се. Кметът на София Васил Терзиев вече обяви, че ще бъде заведен иск срещу Ивайло Грозев за 42 000 лева, колкото са щетите по общинската собственост.

Интересно е кой ще осигури тези пари…

Тагнато в: БФС

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%