КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ: КЪМ МОМЕНТА НЯМА БЕДСТВАЩИ ХОРА. ПЪТЯТ ДОБРИЧ-ВАРНА ОСТАВА ЗАТВОРЕН

Автор: 5 GmediA 08:37, 20 ноември 2023

Над 100 са получените сигнали за паднали дървета и прекъснато електроснабдяване в неделя в Добричко. Над 40 населени места са били без ток в рамките на вчерашния ден, в понеделник те са по-малко от десет. Това коментира кметът на Добрич Йордан Йорданов, според когото възстановяването върви сравнително бързо, предаде Нова телевизия.

По негова информация към момента няма бедстващи хора. Относно поддръжката на пътищата, той обясни: „В рамките на града още в събота вечерта три снегорина почистваха улиците. В неделя беше напълно проходимо. Не такава беше ситуацията извън Добрич, защото пътищата са позиционирани на места с големи снегонавявания. Фирмите се стараеха да чистят, но вятърът затрупваше след тях”, добави кметът.

Йорданов уточни, че затворен остава пътят Добрич – Варна, където все още има закъсали и обърнати тирове. „Всеки път, когато има сняг, най-големият проблем е на Аксаковската панорама. Затова инициирам обща среща между депутатите от Добрич и Варна, за да преценим какви ограничители можем да сложим, за да предотвратим снегонавяванията”, обяви той.

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%