ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРИ И ОТПАДАНЕ ОГРАНИЧЕНИЕТО ЗА РЕКЛАМИ В БНТ ПРЕДЛАГАТ КОШЛУКОВ И ДИКОВ

Автор: 5 GmediA 19:02, 4 юли 2019

Втори ден от публичното изслушване от Съвета за електронни медии на кандидатите за генерален директор на БНТ. Днес своите виждания за управлението на БНТ представиха Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.

Ето акценти от изказванията на тримата кандидати:

Сашо Диков: Да отпадне това ограничение за 5 минути реклама в праймтайма. Отпаднала е в момента, така заплахата за търговските телевизии от страна на БНТ на рекламния пазар е никаква и тук според мен може, и би трябвало, да се говори тези 15 минути да не са валидни само за цялата БНТ, а за по 15 минути на канал.

Емил Кошлуков: Прекратени са договори на високи стойности. Моментално трябва да се преразгледат още и да се предоговорят части от задълженията. След което ще създадем този програмен съвет и ще преразгледаме цялата програмна схема от септември изцяло по механизмите, които бях описал - финансово обезпечена, с прогнози, рейтинги и реклами. Така че реално аз смятам, че ако довършим започнатото, сега ще спестим 7-8, а може би и 9 милиона.

Стоил Рошкев: Единственото, което трябва да се направи в БНТ е да се спрат кранчетата да не се изтичат. Сегашният бюджет горе-долу да го кажем 67 там милиона на година от държавния бюджет е предостатъчно да се прави телевизия, ама предостатъчно е. Разбира се, трябва да разчита БНТ и на собствени средства. Могат да се дават офиси под наем. БНТ има почивни станции в Китен, има в Памповоро - защо да не се използва.

Утре СЕМ ще оповести името на новия генерален директор на БНТ.

 

Информация БНТ

Последни новини

Общо гласували: 2

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ УПРАВЛЕНСКА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И БСП?
Не ме интересува
1 гласували / 50%
Не
1 гласували / 50%
Да
0 гласували / 0%