ПОЛИЦАИ И НАДЗИРАТЕЛИ ИЗЛИЗАТ НА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ

Автор: 5 GmediA 08:45, 5 юли 2019

Навръх празника на МВР полицаите и надзирателите излизат отново на протест. Повод е размерът на възнаграждението за нощен труд. Действията им ще бъдат подкрепени от КТ “Подкрепа” в рамките на тяхната кампания за достойно заплащане.

Според синдикалистите, напрежението сред работещите се увеличава тъй като допълнителното възнаграждение за нощен труд у нас е 25 стотинки на час. Сумата е определена през 2006 г. и оттогава не е имало промяна. Синдикатите на служителите в МВР настояват парите да бъдат увеличени до 2,50 лв. на час. Синдикалистите настояват ставката за нощен труд да бъде актуализирана и обвързана с минималната работна заплата, достигайки размер от 2 лева и 80 стотинки на час.

Полицаите са недоволни и че единствено за служителите на вътрешното ведомство няма приравняване на парите от нощен към дневен труд. 

От своя страна вътрешният министър Младен Маринов обяви, че увеличението на заплащането на нощния труд е въпрос на възможности и на бюджет.

Очаква се пред Министерски съвет в 14 часа да се събера около 2 хиляди човека от цялата страна, каза Маринела Георгиева, представител на надзирателите в затворите. 

 

Общо гласували: 21

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОСЕНЕТО НА МАСКА НА УЛИЦАТА?
ДА
14 гласували / 66.67%
НЕ
7 гласували / 33.33%
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА
0 гласували / 0%