АНДРЕЙ РАЙЧЕВ: ДОГАН ВЗЕ ВАЖНО РЕШЕНИЕ И БЕЗ СЪМНЕНИЕ Е ИМАЛО СЪПРОТИВА

Автор: 5 GmediA 12:44, 6 януари 2024
Източник: БНТ

Ахмет Доган взе важно решение и без съмнение е имало съпротива. Това мнение изрази социологът Андрей Райчев пред бТВ. Повод за това бе предложението на почетния председател, а в момента и поел оперативното ръководство на партията, да предложи Делян Пеевски, но и Джевдет Чакъров за председатели на ДПС.

"До предната седмица идеята беше, че Делян Пеевски става председател на ДПС. Решението на Доган не е да сложи още един - някакъв, а Джевдет Чакъров. Той е от създателите на ДПС. Той е много сериозен човек", коментира Райчев.

По думите му е направена корекция на решението. Пеевски и Чакъров не са еднакви фигури, те са и различни поколения, посочи още Райчев.

Социологът констатира и че по този начин сглобката се увеличава, като припомни, че в коалиционното управление и "Продължаваме промяната", и "Демократична България" имат по повече от един председател.

"Смениха турския посланик и то не с когото и да е, а с много високопоставен чиновник. Историята не е дребна, защото Турция е искала да влияе в ДПС, а Доган е успявал да се противопостави", каза още Райчев.

Геополитиката е неизбежен елемент в българската политика, коментира политологът Димитър Аврамов.

"Що се отнася до ДПС, ключов момент беше отстраняването на бившия председател на ДПС Лютви Местан, който направи рязко изказване и подкрепа към Турция, след като беше свален руски самолет", припомни той.

"Ахмед Доган казва, че парите много са се намесили в една политическа партия. Това отваря тежка тема - доколко корупцията е основополагаща за политическия живот", допълни Аврамов.

Тагнато в: Андрей Райчев

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%