ЗАРИЦА ДИНКОВА: НЕ МОЖЕ ВСЯКА ГОДИНА ДА СЕ ТЪРСЯТ РЕШЕНИЯ НА ЕДНИ СЪЩИ ПРОБЛЕМИ

Автор: 5 GmediA 16:06, 13 януари 2024
Източник: БГНЕС архив

“Не може всяка година да търсим решения на едни и същи проблеми. Затова и започваме срещите ни още в началото на годината, за да обсъдим възможните решения на дълго трупаните проблеми.” Това каза министър Зарица Динкова след срещата си с представители на местната власт в област Варна по повод старта на „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“.

„Затова и като надграждане на тези срещи ще инициирам разговори и с ресорните министерства, които също имат много голямо отношение към една качествена и обезопасена туристическа услуга. Ще поканя колегите си от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Министерство на околната среда и водите, така че да можем още от сега да видим как те могат да ни помогнат, за да подсигурим старта на летния сезон“, допълни още министър Динкова.

Тя подчерта, че е от изключително значение да се подготвят конкретни предложения за тяхното разрешаване до края на месец март.

„Трябва да влезем дългосрочно в сърцата на туристите посетили страната ни. Не само с отношение, не само с преживяванията, които имат тук, не само с красивата ни природа и богата култура, но и с качество на услугата, която предлагаме. А това ще се случи и с подобрена инфраструктура“, подчерта Зарица Динкова.

Министър Динкова допълни, че Министерството на туризма ще продължи политиката на партньорство с местните власти и Програмата е само първата стъпка в тази посока.

Обратната връзка за старта на реформата от местните власти е изключително добра.

„Аз съм изключително доволен, че имаме възможност по тази Програма сами да преценяваме с кои туроператори и пазари да работим. Немският пазар е основен наш фокус, защото там имаме традиции. Варна участва с два проекта, те са свързани със създаването на различни продукти – спа, уикенд и балнеотуризъм. Все насоки свързани с разширяването на крилата на сезона и привличането на целогодишен туристопоток“, подчерта кметът на Варна Благомир Коцев.

По „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“, кандидатствалите общини от област Варна, получиха финансиране от близо 2 млн. лв.

Тагнато в: Зарица Динкова

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%