ПРЕЗИДЕНТЪТ, ПРЕМИЕРЪТ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПАРЛАМЕНТА ЩЕ СЕ ВОЗЯТ В НОВИ БРОНИРАНИ МЕРЦЕДЕСИ

Автор: 5 GmediA 10:43, 13 февруари 2024

Белоградчишкият епископ Поликарп освети новата придобивка на Националната служба за охрана /НСО/ от 3 чисто нови бронирани мерцедеси.

Всеки един от тях струва по един милион лева без ДДС. Бронираните машини ще се изполват от президента, премиера, председателя на парламента и чуждестранни гости.

"С кратка церемония НСО прие в състава си три нови бронирани леки автомобили от висок клас. Придобитите от НСО автомобили, както и всички други оперативни активи на службата, не са предназначени за конкретно охранявано лице, а ще се експлоатират по целесъобразност", посочват от службата в официално съобщение, озаглавено "Националната служба за охрана прие нова материална част", се казва в официалното съобщение от НСО.

"С новата материална част преимуществено ще бъдат посрещнати неотложните нужди на държавната охранителна служба за осъществяване на законовите функции на НСО по осигуряване на чуждестранни официални лица на посещение у нас, както и на лицата по чл. 20, ал. 1 от Закона за националната служба за охрана", се казва още в съобщението на службата. /БГНЕС

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%