АРЕСТ НА ШЕФА НА АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“ ПРИ АКЦИЯ НА ДАНС

Автор: 5 GmediA 12:19, 3 април 2024
Източник: БГНЕС архив

Държавната агенция "Национална сигурност" извършва акция в София и страната, съобщиха за БТА от институцията. Проверяват се различни места в столицата. Претърсват се адреси в квартал "Бояна", известен хотел в столичния квартал "Лозенец" (според източници на Dir.bg става въпрос за "Маринела", където сутринта е бил арестуван гост на хотела), както и други адреси близо до него.

Според източници на БНТ е арестуван директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според информацията, с която националната телевизия разполага, преди да постъпи на работа в Агенция "Митници" в началото на март, Маринов е бил служител на ДАНС.

Към момента тази информация е неофициална като органите на реда нито потвърждават, нито отхвърлят това. Пред агенцията в момента има засилено полицейско присъствие.

Според източници на БНТ от дома на Петя Банкова в кв. "Сухата река" е иззет договор за кредит на съпруга ѝ на стойност 12 хиляди лева, научи ПСН. В момента се извършва претърсване в дома на заместник - директора на Агенция Митници Людмил Маринов, научи БНТ.

Според информацията, с която разполага БНТ, операцията на ДАНС е свързана с раследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда. Николай Николов - Паскал е от Хасково и е бивш митничар. Освен в София, операцията на ДАНС е в ход и в Хасково, според неофициалната информация, с която БНТ разполага.

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%