ЛОЗАН ПАНОВ: ВТОРА КАНДИДАТУРА ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР ЩЕ Е ПРОФОРМА

Автор: 5 GmediA 13:17, 23 юли 2019

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира пред журналисти процедурата по избор на нов главен прокурор: „Нагледахме на случаи, в които се избират главни прокурори, в които имаше пак проформа предложени кандидати, и в крайна сметка дори тези, които внесоха предложенията не гласуваха за собственото си предложение”.

Той изрази опасение, че има риск изборът за главен прокурор да остане само с една кандидатура, след като цялата прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) вчера издигна Иван Гешев.

Много е важно да видим каква е неговата концепция и визия за развитието на прокуратурата. Освен това трябва да му бъдат задавани въпроси, включително и то медиите, и от всички,  които се интересуват, защото това е една много важна тема, това е събитието на тази година – изборът на главен прокурор. Така че, ще чуете моето мнение, когато чуем неговата концепция”, коментира още Панов, цитиран от бТВ.

По думите му важно е също  с какви дела се е занимавал Гешев, какви дела е придвижил към съда и всичко онова, което е свързано с неговата професионална дейност.

Панов напомни, че има още заседания на пленума, на които могат да се издигат кандидатури за наследник на Цацаров, и всичко може да се случи.

Колкото до случая с изнесените лични данни на съдия Мирослава Тодорова, Панов заяви, че въпреки обяснението от главния съдебен инспектор Теодора Точкова, той ще настоява да има изслушване - както на Точкова, така и на съдия Тодорова.

Общо гласували: 15

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
9 гласували / 60%
Не
6 гласували / 40%