СЕНЗАЦИОННО! ЗАРАДИ СКРИТИ МИЛИОНИ ОТ КТБ НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ ПОДКРЕПЯ ИВАН ГЕШЕВ

Автор: 5 GmediA 17:09, 25 юли 2019

Николай Стайков от Антикорупционния фонд показа доказателства за благодарността, която издателят на ПИК Недялко Недялков дължи на спецпрокурора Иван Гешев.

Контрапротестиращ за няколко милиона, или как наблюдаващият прокурор по делото КТБ Иван Гешев “не забеляза” няколко милиона евро назад и напред от офшорите на Цветан Василев в сметките на Недялко Недялков Йорданов”.

Тези документи ще изпратя на ВСС с въпрос към кандидата за главен прокурор Гешев и наблюдаващ прокурор по делото КТБ с много конкретно питане - защо “пропуснати” в разследването на КТБ лица с видими документални следи, водещи до сериозни съмнения за съучастие в източването на банката, организират демонстрации в негова защита и редно ли е това според него”.

Първи фотос - извадка от решението на КОНПИ за запор върху активите на Цветан Василев, в което се проследява движението по сметки на свързаните фирми на КТБ. Два и половина милиона евро са “върнати” на каса от Н.Н.Й в сметките на една от фирмите с регистрация в Делауер и сметки в КТБ. Значи, КОНПИ си е свършила работата и е проследила парите до крайния им произход. Браво на комисията.

Втори фотос - ето и откъде са парите - превод от друга добре известна офшорна фирма от свързаните с КТБ - получателят е подчертан с червено.

Трети и четвърти фотос - протокол за разпит на свидетел Недялко Недялков Йорданов по делото КТБ.

Нито въпрос, нито дума за произхода на парите, основанията за плащанията, какви са тези вземания на пари с произход заеми от КТБ от една офшорна сметка и връщането им по друга, само формални разговори за договори, лихви и депозити.

Как така едната институция “хваща” преводите, а другата тоест прокуратурата, дори не ги забелязва? А имат споразумение за сътрудничество.

Седемцифрени суми са това, не е шега работа. Освен това, смятам че човекът от ПИК далеч не е единственият “пожален” от прокуратурата по делото КТБ, който в момента пее в хора на подкрепата за Гешев, но за това друг път.

*****

Инициалите М.Р.З. са на Мартин Радославов Златков, издател на жълтия седмичник “Уикенд”. Според изявление на адвокат Меглена Димитрова в “Шоуто на Слави” Цветан Василев и Делян Пеевски са придобили вестник “Уикенд” от Недялко Недялков и Мартин Радославов с пари на КТБ. Недялков напусна “Уикенд” и създаде вестник “България днес”, “Ретро” и ПИК, а Радославов е ортак на Пеевски в “Уикенд” и до днес.

*****

Недялко Недялков, понеделник, 22 юли, коментар във Фейсбук: Много, много забавно става, приятели. Както и предполагах, номинацията на Иван Гешев докара до нервна истерия цялата разградска десница. Бащата на "Информиран.нет" и други фейксайтове Бабикян се помоли Цацаров да останел пожизнено главен прокурор, щото спрямо Гешев бил цвете. Проваленият правосъден министър и ратай на Прокопиев - Христо Иванов, се затюхка, че Гешев бил слуга на олигархията. Платените журналя на Цветан Василев като Огнян Стефанов и те каканижат от блатото. Соня Колтуклиева, подсъдима по аферата "КТБ", зове Борисов да докажел, че не е зависим от Пеевски и да накарал Дани Кирилов да издигне алтернативна кандидатура на Гешевата?! И това насериозно го пишат хора, претендиращи, че са демократи и либерали. Настояват министър-председателят да се намеси пряко в работата на независимата съдебна система?! А иначе доскоро се перчеха, че главният прокурор трябва да бъде издигнат отдолу, от ниското, от самите гилдии. Ами ето ви, бре - от гилдиите го издигат Гешев. Цялата асоциация на прокурорите, камарата на следователите плюс цялата прокурорска колегия към ВСС! Какво искате повече? По-прозрачен избор може ли да има от този? В отчаянието и страха си розовите фашисти стигнаха дотам да се молят на омразния им Борисов да спре Гешев... Жалки, жалки твари грантоядни... Кофти ден за подсъдимите Цветан Василев, Прокопиев, Огнян Донев, Арабаджиеви, Баневи, Миню Стайков, Бенчо Бенчев - всичките клиенти на Гешев.

Недялко Недялков, сряда, 24 юли, коментар във Фейсбук: ОСОБЕНО ВАЖНО. Приятели, утре сутринта в 9 ще отида заедно с колегите ми от ПИК пред сградата на Висшия съдебен съвет на ул. "Екзарх Йосиф", зад халите. Ще отида, за да защитя независимата съдебна система и за да издигна глас срещу лудостта, безсрамието и политическата намеса в работата на прокуратурата. Ще отида, за да защитя свободния избор на професионалиста Иван Гешев за главен прокурор на България. По същото време наемниците на подсъдимата олигархия от партия "Демократична България" са свикали протест на същото място, пред ВСС. Протест СРЕЩУ Гешев, който трябвало веднага да подаде оставка?! Нахалство без граници. Една политическа партия брутално се намесва в автономния избор на прокурорската колегия, която единодушно застана зад Гешев. Мафията е сериозно подплашена, че на хоризонта се задава решителен мъж, който няма да се колебае да спазва буквата на закона и въздава справедливост на прегрешилите. Който има желание и време, нека дойде с мен и ме подкрепи в моята малка битка. София не е кален терен за комплексите на разградската десница. Нека покажем, че нормалните граждани са истинската гаранция за разделението на властите. Утре в 9 пред сградата на ВСС на "Екзарх Йосиф" 12. Плакати, свирки, вувузели и всякакъв друг подръчен уличен реквизит са препоръчителни.

***

През юли 2018 г. Софийски градски съд осъди Маргарита Михнева за лъжите й, че Соня Колтуклиева е получавала пари от КТБ, а Върховният касационен съд потвърди присъдата. Соня Колтуклиева показа в ТВ студиото на “Честно казано с Люба Кулезич” писмо от спецпрокуратурата с подпис на Иван Гешев, че няма нищо общо с делото КТБ.

http://www.5gmedia.bg/4077/georgi-zyapkov-chetvrt-miliard-leva-poddrzhat-ivan-geshev

 

Последни новини

Общо гласували: 138

Анкета

КАК БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ГЛАСУВАТЕ?
С хартиена бюлетина
115 гласували / 83.33%
С машина
15 гласували / 10.87%
Все ми е едно
7 гласували / 5.07%