ИТАЛИАНСКО ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ЗА ДИЗАЙН ПРЕДЛАГА СТИПЕНДИИ НА МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ ОТ БЪЛГАРИЯ

Автор: 5 GmediA 17:43, 25 юли 2019
Източник: 5GMedia

Обучението в сферата на модата, дизайна, визуалните изкуства и комуникации става много по-достъпно за българските кандидат-студенти с програмите, предлагани от Италианското висше училище за дизайн - Istituto Europeo di Design (IED). От 2016 г. в института успешно се прилага метод за намаляване на таксата за обучение на база семейни доходи за бакалавърски програми. Освен това, академията стимулира най-креативните кандидати със стипендии в размер на 50% до 100% от годишната таксата.

“Независимо от стратегическото си географско положение и реномираните си университети по изящни изкуства, в България все още има липса на специализирани образователни институции по дизайн”, споделя Стефано Ерки Годио, директор „Международен маркетинг“ в IED. Според него навлизането на нова вълна от амбициозни творци е предпоставка за процъфтяване на модната сцената и изкуството в страната, което ще има положителен ефект върху икономическия растеж.

Той споделя, че в исторически план винаги е имало постоянен поток от талантливи български студенти във на IED в Италия и Испания, където се изучава дизайн, мода, визуални изкуства и комуникация. „Сега вече сме на етап, когато можем да помислим за създаването на местна българска общност на бившите възпитаници на IED, която да вдъхновява, експериментира и провокира промяната, посредством методологията на IED, включваща лекции, дискусии и практически семинари“, добавя Годио.

IED е международно призната академична мрежа с 50 годишна история и филиали в 11 града по света, включително 7 в Италия (Милано, Каляри, Комо, Флоренция, Рим, Торино, Венеция), 2 в Испания (Барселона, Мадрид) и 2 в Бразилия (Сан Паоло, Рио де Жанейро).

Информация и снимки 5GMedia

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%