СТРЕЛБА НА КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ В КАЛИФОРНИЯ, ИМА УБИТИ

Автор: 5 GmediA 08:03, 29 юли 2019
Източник: Ройтерс

Трима души са били убити, а поне 11 ранени при стрелбата в неделя на голям кулинарен фестивал в щата Калифорния, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

По-рано медиите съобщаваха за еди загинал и множество ранени. Кадри, излъчени по телевизионния канал Ен-би-си, показват бягащи хора при първите изстрели по време на най-големия фестивал в страната.

Очевидец разказва, че е видяла бял мъж на 30-годишна възраст, въоръжен с пушка, да открива безразборно огън. "Можех да го видя да стреля във всички посоки. Той не се целеше към някого конкретно. Бе просто на посоки - отляво надясно, отдясно наляво".

От полицията съобщиха, че нападателят е бил прострелян и е починал. Органите на реда в момента проверяват версията за втори заподозрян стрелец, който може все още да е на свобода.

Нападенията с огнестрелно оръжие са често срещано явление в Съединените щати, но въпреки мащаба на проблема с насилието в страната, усилията за неговото законодателно решаване отдавна се намират в задънена улица на федерално равнище.

 

Последни новини

Общо гласували: 40

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, КОЙТО ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР?
Да
20 гласували / 50%
Не
20 гласували / 50%
Не ме интересува
0 гласували / 0%