20 ЗАГИНАЛИ ПРИ СТРЕЛБА В ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР В ЕЛ ПАСО, ТЕКСАС

Автор: 5 GmediA 10:28, 4 август 2019
Източник: Колаж 5GmeadiA

Двайсет души бяха убити, а поне още 26 са ранени при открита стрелба в търговски центърв Ел Пасо, щата Тексас. „Отнети бяха животите на хора,които трябваше днес още да са сред нас“ , каза губернаторът на Тексас Грег Абът.

Шефът на полицията в Ел Пасо, Грег Алън коментира, че възрастта и пола на пострадалите са твърде разнообразни. „Няма нужда да казвам, че ситуацията е ужасяваща“, допълва той.

За нападението е задържан 21-годишен бял мъж, живеещ в района на Далас. Според неофициална информация името на задържания е Патрик Крузиус. Смята се, че е единствен извършител. Случаят има характеристиките на „престъпление от омраза“, каза още Алън. Похитителят е изпратилдо властите манифест,който до някъде навежда на тази мисъл. В него се заклеймява "нашествието" на латиноамериканци в Тексас и се прави препратка към нападението срещу две джамии в новозеландския град Крайстчърч, където бяха убити на 15 март 51 души.

Източник близък до разследващит събщава, че късно снощивластите са открили производство за вътрешен тероризъм. Това ще позволи на централните власти и щатската полиция да вземат участие в разследването.

Американският президент Доналд Тръмп осъди кървавото нападение в търговски център в Тексас. "Стрелбата в Ел Пасо, Тексас, е не само трагична, но е и акт на малодушие. Заставам зад всички в тази Страна в осъждането на днешния ненавистен акт", написа той в "Туитър".

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%