СТРЕЛБА И В ДЕЙТЪН, ОХАЙО – ЖЕРТВИТЕ СА ПОНЕ 10

Автор: 5 GmediA 11:49, 4 август 2019

Тази нощ стрелба е избухнала и в град Дейтън в американския щат Охайо, съобщиха от местната полиция. Първите съобщения идват около 01:00 местно време за стрелба пред бар в квартал Орегон в града. "Имахме служители в непосредствена близост, когато започна стрелбата и успяхме да реагираме и да сложим край на това бързо", написа в Туитър от полицейското управление в Дейтън. Властите са апелирали за свидетелски показания, предаде Би Би Си.

Нападателят е убит. С извършителя на престъплението броят на убитите е десетима. Между 10 и 20 души са хоспитализирани с огнестрелни рани. Първоначално бе съобщено, че полицията издирва втори нападател, който може да е избягал от местопрестъплението с джип.

Свидетели са разказали пред Dayton Daily News, че човек е открил огън, след като не му било позволено да влезе в бара. Предполага се, че стрелбата е станала до бар Ned Peppers. Мат Карпър от полицията в Дейтън заяви, че се опитват да установят самоличността на заподозряният, който е застрелян от служители на реда. По думите му има само един заподозрян.

Полицията също така се опитва да установи мотива на нападателя, който според Карпър е използвал оръжие с дълга цев с много пълнители. Патрулиращи полицаи са били много близо до мястото на нападението и са реагирали своевременно, което е помогнало за предотвратяване на по-голяма кървава баня.

От болница в района на Дейтън съобщават, че са приели 16 души след стрелбата. Засега не са в състояние да уточнят степента на нараняванията им нито пола и възрастта им.

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%